New Göktürk Dergisiolarak, Göktürk'te hizmet veren 'XBODY' spor salonuna ziyaret gerçekleştirdik. Sizler için merak edilen soruları cevaplandırdık. Buyrun XBody nedir? Neden yapılır? Ne gibi faydaları vardır? sorularının cevaplarına...

XBODY NEDİR?


XBody, dilediğin vücuda kavuşmak için uzun uzun spor salonlarında vakit geçirmek yerine, sadece 20 dakikada seni hedefine ulaştırır. 

XBODY, EMS Training sisteminin uygulandığı bir cihazın markasıdır. Şuan XBODY Spor Stüdyoları 13 ülkede, 145 şehirde hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye ‘de XBODY markası 2013 yılı itibari ile XBODY NEW WAVE SPORT STUDIO olarak hizmet veriyor.

XBody stüdyolarında EMS ile tüm vücut antrenmanı denilen bir sistem uygulanıyor. Bu sistem sayesinde haftada sadece 20 dakikalık kuvvet antrenmanları ile kişilerin haftalık spor ihtiyacını karşılanıyor.

EMS sistemi, vücuda gelen belirli düzeydeki akımlar motor sinir hücreleri aracılığıyla kas aktivasyonunu sağlıyor. Aktive olan kas dokusu ile kişiye özel dizayn edilmiş egzersiz rutini, antrenmanların daha kaliteli olmasını sağlıyor.



NEDEN XBODY?

Hızlı, kolay ve çözüm odaklı.

Günümüzün en büyük problemi olan hareketsiz yaşam omurga rahatsızlıklarının doğmasına neden oluyor. Omurga sakatlıklarında core stabilizasyon ve core kuvvet artışı ( karın kuvveti ) önemli koruyucu unsurdur. XBody antrenman methodu gelen akımlar ile vücumuzdaki derin kasların aktive olmasını sağlar ve uzman eğitmen kadromuzla EMS akımları ile eş zamanlı kuvvet egzersizleri uygulayarak kuvvet artışını sağlayabilmekteyiz.




EMS NEDİR?

EMS uzun yıllardır özellikle fizik tedavi alanında kullanılan bir sistemdir. 1790 yılında Luigi Galvani’ nin kurbağa deneyi ile motor sinirlerin uyarılması yeterli süre ve şiddette olursa kas kasılmasına yol açtığını ispatlamasıyla başlamıştır.

1960 lı yıllarda Rus Akımı olarak bilinen akım türü ile Rus Atletler EMS sitemini, müsabakalara hazırlanırken antrenman methodu olarak kullanmaya başlamıştır.

Günümüzde EMS Training sistemi, yapılan araştırmalar ile belirlenen optimal akım seviyelerinde çok hareketsiz kişiler için dahi uygun bir antrenman sistemine dönüşmüştür.


GÖKTÜRK CADDESI CAPITAL COUNTRYARD SITESI NO:52 B:5
GÖKTÜRK/İSTANBUL
TELEFON: 0212 322 08 60 /  0553 510 09 25