HAYVAN YAŞAM MERKEZİ VE HAYVAN OTELİ YAPILACAK

Hayvanların sokaklarda başıboş olmalarının hem onlar için hem de ilçe sakinleri için sağlıklı olmadığını, bunun kesinlikle doğru bir şey olmadığını vurgulayan Başkan Remzi Aydın şunları söyledi;

“Hayvanların başıboş olmalarını öngörmüyoruz. Bu konu bizim eylem planımız çerçevesinde var. Kemerburgazdaki Büyükşehir Belediyemize ait hayvan hastanesi yıkılıp yeniden yapılıyor. Onun hemen yanındaki arazinin tahsisini almak üzereyiz. Burada 'Hayvan Yaşam Merkezi' adında bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Orada gönüllülerimizin de çok ciddi destekleri olacak.

O proje gerçekleştiğinde gerek sokak gerek bölgesel anlamda hayvan gönüllülerimizi oluşturacağız. Hayvanlarla ilgili karneler oluşturacağız, hayvanlarımızın periyodik olarak bakımları yapılacak, tedavi edilecekler, hayvanlarımızın durumları takip edilecek.

Hayvanları sahiplendirme kampanyalarımız devam edecek. Bölgesel olarak beslenme ve bakım üniteleri oluşturacağız. Hayvan oteli (Pet Otel) yapmayı düşünüyoruz.”

“BAŞKA İLÇELERDEN GETİRİP BIRAKIYORLAR”

İlçedeki başıboş hayvan popülasyonunu çok rahatlıkla yönetebildiklerinin altını çizen Başkan Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Her zaman söylüyorum esasında biz ilçe olarak zararlı hayvanlarımızı alıp Kısırkaya'daki barınakta barındırıyoruz. Ama maalesef başka ilçelerden bizim ilçemize gece saatlerinde köpekler bırakılıyor. Açıkçası bunlarla baş etmekte zorlanıyoruz. Çünkü bunlar bütün dengeyi bozuyor. Bu konuda ayrıca bir takibimiz olacak. Bu noktayı tam çözdüğümüzde kesin çözüm gelmiş olacak.

Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyemizde Daire Başkanımızla görüşme yaptım. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde farklı bir eylem planına geçeceğiz.

İstanbul'un ilçe belediyeleri arasında Veteriner Hekim ekibi olarak en iyi ekiplerden birine sahibiz. Biz acil durumlarda veteriner hekimlerimizle mutlaka müdahale ederiz ve çevreye zarar veren köpekler barınağa götürülür.”

Köpeklerin genelde gündüz saklanıp uyuduklarını ve geceleri ortaya çıktıklarını söyleyen Başkan Aydın, bununla ilgili olarak da; “Zamanla ilgili bazı sıkıntılarımız oluyor ama bunu aşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.