Eyüp Belediyesi Simurg Yaygın Eğitim Programı öğrencileri, ilçede bulunan piknik alanlarında temizlik yaparak vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ödüllü projesi Simurg 5 – 25 Yaş Yaygın Eğitim Programı'nda öğrencilere çevre bilincini aşılamak için yeni bir kampanya başlatıldı. Simurg öğrencileri “Çevremizi temiz bıraktığınız için teşekkür ederiz” sloganıyla temizlik kampanyası başlattı. Öğrenciler kampanya çerçevesinde, yeşil alanlarda ve piknik alanlarında bir yandan çevre temizliği yapıyor, bir yandan da vatandaşları, çevreyi temiz kullanma ve temiz bırakma konusunda bilgilendiriyorlar.

Proje çerçevesinde öğrenciler; Kemerburgaz, Göktürk, Kurt Kemeri piknik alanlarında temizlik yaptı. Piknik sezonu açılmadan önce çevre temizliğine başladıklarını söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Çocuklarımızı da bu işe dahil ederek, onların çevre duyarlılığının gelişmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda onlar aracılığıyla vatandaşların bu güzel alanları kirletmemesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Projede, öğrencilere sorumluluk ve duyarlılık bilinci oluşturmak, yeşile, doğaya, temizliğe önem veren bir birey olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Daha temiz, daha yeşil, yaşam kalitesi daha yüksek bir Göktürk oluşturmak için kolları sıvayan öğrenciler kadar vatandaşlar da bu kampanyadan memnun olduklarını söylüyorlar.