Hakan Okay, bugüne dek iş dünyasına seslenen üç kitap yazdı: İyi Satıcı Olmak’ta satışın önemini, kişisel satış tekniklerini ve satış becerilerini geliştirme yöntemlerini, İyi Pazarlamacı Olmak’ta pazarlamanın hem temel hem de yeni kavramlarını ele aldı. Son yıllarda işletmelerde uygulanmaya başlanan ve yönetim koçluğunun temeli olan “hata kültürü” bakış açısıyla yazdığı Nasıl Zengin Olamadım’da ise satış ve pazarlama anılarını anlattı.

Hakan Okay’ın yeni kitabı “Helikopter Bakışı” inovasyon örnekleri ile dopdolu!
Stratejik pazarlama ve marka yönetimi alanlarındaki akademik ve profesyonel birikiminden güç alan Hakan Okay, bu kez yepyeni bir perspektifle tanıştırıyor okuru: Helikopter Bakışı.

MediaCat tarafından yayımlanan “Helikopter Bakışı” kitabında bir inovasyon örneği de okurlara sunulmaktadır. Kitabın kapağında bulunan karekod akıllı telefonlara taratıldığında, yazar Hakan Okay’ın yeni kitabını sunan kısa konuşmasını izlemek mümkündür, böylelikle kitabı kitapçıların raflarında gören okur, kolaylıkla “Helikopter Bakışı” kitabı hakkında fikir sahibi olmaktadır. Ayrıca kitabın içinde yer alan bazı bölümlerin kaynakçalarında internetten alınma film veya görseller bulunmaktadır. Tüm videolar ve görseller, bu kitap için hazırlanmış olan www.helikopterbakisi.com isimli web sitesine yüklenmiştir ve okuyucu kitabı okurken kolaylıkla video ve görsellere ulaşabilmektedir. Eğer okuyucu bilgisayarın başında değilse ve akıllı telefonu varsa, kaynakların linkini arama motoruna yazmak yerine, yazının altında bulunan kare kodu tarayıp, ilgili bölümdeki tüm video veya görselleri izleyebilmektedir.

Hakan OKAY kimdir?

Hakan OKAY, 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden son¬ra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsünden mezun oldu ve son olarak İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi ve Or¬ganizasyon Bölümünde Yüksek Lisans ders programını tamamladı.

1979 yılında üniversite sıralarında iken “Part-Time” perakende satış yaparak iş hayatına başladı. Üniversite öğreniminden sonra bir seyahat acentesinde satış temsilcisi olarak görev yaptı.

1985-2013 yılları arasında kişisel bakım sektörü (Estée Lauder, Aramis, Enrico Coveri, Arrogance, Barbara Bort, Hugo Boss, Laura Biagiotti, First Class, Bellisima, Alix Avien Parfums markalarında) ve giyim sektöründe (Karaca ve Pierre Cardin markalarında) yıllar içinde ürün müdürü, satış müdürü ve pazarlama müdürü olarak görev yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi MBA programında, öğretim görev¬lisi olarak “Stratejik Pazarlama Uygulamaları”, “Marka Yönetimi”, “Perakende Yönetimi”, “Kişisel Satış Teknikleri” ve “CRM – Müşteri İlişkileri Yönetimi” dersleri vermektedir.

Ayrıca, üniversitelere ve çeşitli kongrelere “Konuk konuşmacı” olarak katılmaktadır. Resmi ve özel şirketlere “Pazarlama, Kurumsal ve Kişisel Satış Teknikleri” konularında eğitimler vermekte ve çeşitli dergilere aynı konularda makaleler yazmaktadır.

Dünya Gazetesi’nin web sitesinde köşe yazarıdır.

www.pazarlama.diyalogo.com web sitesinin yazarlığını ve editörlüğünü yapmaktadır.

MediaCat tarafından yayınlanmış İyi Satıcı Olmak, İyi Pazarlamacı Olmak ve Nasıl Zengin Olamadım isimli üç kitabı daha bulunmaktadır.

www.hakanokay.com isimli kendi web sitesinde, makaleleri, konuk yazarları, önerileri, blog yazıları, söyleşileri ve okurlardan gelen pazarlama veya satışla ilgili soruların cevapları yayınlanmak¬tadır.

Halen beşinci kitabını yazmaktadır. Evlidir ve bir oğlu vardır.