3. havalimanı projesi “halkı bilgilendirme” toplantısı bugün Göktürk Kültür Merkezinde yapılacaktı. ÇED süreci prosedüründe normalde proje başlamadan önce halkın fikrini almak için mecburi olarak düzenlenen toplantı ortamın gerilmesi nedeni ile yapılamadı.

Toplantının yapılmaması için toplanan bir grup 'Bu korsan toplantıyı yapmaktaki amacınız nedir? Neden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve İstanbul Valiliği İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer almıyor bu toplantının duyurusu? Neyi saklamaya çalışıyorsunuz, korktuğunuz nedir? Normalde ÇED toplantılarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinden çok önceden duyurulması gerekiyor. Bakanlıkça duyurunun yapılmaması, toplantı duyurusunun toplantıdan 3 gün once köylülere ulaştırılması bize bu toplantının hiç mi hiç normal bir ÇED toplantısı olmadığını gösteriyor. Bu toplantı, 3. havalimanı projesi konsorsiyumunun yüklenici şirketi İGA tarafından düzenlenen açık bir PR çalışmasıdır.'dedi 

CHP İstanbul Milletveklili Aykut Erdoğdu, vatandaşlar ile şirket arasında köprü kurmaya çalıştı. Şirket yetkilileri toplantı ortamının gergin olması nedeni ile bilgilendirme konuşması yapmadan salonu terk etti. Toplantı öncesi Çevik Kuvvet ekibi bir taşkınlık olmaması için hazır bulundu. Şirket yetkililerin toplantı salonundan ayrılması ile vatandaşlar dağıldı.