Nerden Nereye!
90'lı yılların başında köy vasfında olan Göktürk, 1994 yılında dönemin muhtarı Mustafa Gül ve ihtiyar heyetinin çabaları sonucunda Belde Belediyesi oldu. O dönemlerde Göktürk'te yaşayan kişi sayısı 2.500 civarındaydı. Göktürk halkı bahçıvanlık ve hayvancılıkla geçimini sağlıyordu.2000'li yılların başında Kemer Country projesi ile Göktürk'te oturanların demografik yapısı değişmeye başladı. 2008 yılında çıkan yasa neticesinde Belde Belediyeleri kapatıldı, Göktürk Beldesi, Eyüp ilçesine bağlanarak mahalle statüsüne dönüştü. 2009 yılından itiabren küçülecek gözüyle bakılan Göktürk, askine göç almaya ve büyümeye devam etti. 

Aradan geçen süre zarfında Göktürk nüfus sayısı 45 bine yaklaştı. Göktürk Mahallesi Eyüpsultan İlçesinin en kalabalık ikinci mahallesi oldu. 24 Haziran 2018 genel seçimlerde Göktürk'te 25bin kişi oy kullandı. 2018 verilerine göre 18 yaş üstü nüfusun %50'sinden fazlası üniversite mezunu durumunda olan Göktürk semtinde 8.553 Üniversite mezunu , 2.173 Yüksek Lisans, 431 Doktora yapan kişi yaşıyor. Hızla gelişen Göktürk, İstanbul'un konut sektöründe değeri en yüksek semt olarak göze çarpıyor. 

Sosyo Ekonomik Durumu En Yüksek Semt
İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek mahalle konumuna gelen Göktürk'te insanların talepleri ve beklentileride aynı oranda artmaya başladı. Sosyo Ekonomik olarak  A Grubunun 16bin, B Grubu 9bin kişinin yaşadğı semtte,  otopark sorunu, elektrik kesintisi ve hastane olmayışı vatandaşlar için ciddi bir sıkıntı haline geldi. Her Ailenin bir binek aracının olduğu Göktürk semtinde trafik sorunucu artmaya başladı. 

Yeni Havalimanı ve Metro Hattı Projeleri Göktürk'ün Değerini Artırdı
Kemerburgaz mahallesinde 60, Göktürk Mahallesinde ise 20'den fazla devam eden konut projesi bulunuyor.  Yeni Havalimanı, Metro Hattı derken rakamların iyice yükseldiği Göktürk mahallesinde normal bir apartman dairesinin giriş katında 2+1 daireler 400 bin TL'den başlıyor. Sahibinden.com internet sitesinde yaklaşık 1.800 tane satılık ilan , 1.300 tane ise kiralık ilan bulunuyor.  Göktürk'te satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 26 yıl seviyelerinde gözüküyor. Göktürk semtinde Sahibinden.com Emlak Endeksi'nin Haziran ayı verilerine göre, satılık konutların metrekare fiyatlarında son 4 yılda en büyük değişimin görüldüğü yer olarak verilere geçti. Göktürk'te satılık konutlarda metrekare fiyatları son 4 yıl itibarıyla yüzde 36 artarak ortalama 7 bin 55 TL'ye ulaştı. Kiralık konutların metrekare fiyatları ise ortalama yüzde 7 yükselişle 23 TL olarak belirlendi.

Kenan Yılmaz - New Göktürk Dergisi