2 Eylül 2019 Pazartesi akşamı Göktürk Mahallesi 1. Şimşek Sokak’ta oturan bir daire sakini, Metro inşaatı çalışmalarından dolayı oturduğu binada çatlak oluştuğunu söyledi. New Göktürk Dergisi haber merkezime gönderilen video ve fotoğraflar üzerine yaptığımız haber sonrasında mahallede bir korku ve panik havası oluştu.

AKOM’a gelen ihbar üzerine Eyüpsultan Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı  ve Zabıta Müdürü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DLH Marmaray Bölge Müdürlüğü personeli, Gayrettepe - Yeni Havalimanı  Metro İnşaatının yüklenicisi binada incelemelerde bulundu.


BİNA’DA HİÇBİR KUSUR GÖRÜLMEDİ
DLH Marmaray Bölge Müdürlüğü müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın, yaptığı incelemeler neticesinde ‘‘ Binanın genel durumunda can ve mal güvenliği tehdit edici bir husus tarafımızdan tespit edilmemiştir. Binanın bodrum katında yapılan incelemelerde; taşıyıcı perde- kolon-kiriş sisteminde herhangi bir çatlak ve/ya ayrılma görülmemiştir. Binayı yapan firma projede verilen beton kalitesinden daha kaliteli beton kullanmıştır. ’’ denildi. Hazırlanan rapor neticesinde bina sakinleri rahat bir nefes alarak, bir sorun olmadığını binada oturan bir kişinin  ihbarı üzerine bütün bina sakinleri sokağa döküldüğü, yapılan yanlış haberden dolayı bina sakinleri üzgün olduklarını söylediler.

Yetkili kişilerinde yapmış olduğu incelemeler neticesinde hazırlanan raporda herhangi bir sorun olmadığını, binada oturan kişilerin güvenle ve huzurla yaşayabileceklerini öğrendik, tarafımıza gönderilen haber videosu ve fotoğrafları sonrasında kamuoyunda oluşan yanlış algıdan dolayı bina sakinlerinden ve Bina’yı yapan müteahhit firmadan özür diliyoruz. 

New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz