Eyüp Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veterinerlik Hizmetleri birimi sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarını aralıksız olarak sürdürüyor. Son olarak ormanlık alana yavruları ile birlikte terk edilen köpeğin tedavisi gerçekleştirildi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın çizdiği vizyon doğrultusunda önemli ve başarılı çalışmalara imza atan Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veterinerlik Hizmetleri personeli özellikle sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

TERKEDİLEN YARALI BİR ANNE VE 8 YAVRU

İlçede başıboş kedi ve köpeklerin tedavi ve bakımlarını yapan veterinerler, bunun yanı sıra Eyüp Belediyesi tarafından oluşturulan beslenme ve barınma noktalarının kontrollerini de gerçekleştiriyor. Veterinerlik Hizmetleri personeli bu kontroller sırasında Kemerburgaz yakınlarında ormanlık alana yavruları ile birlikte terk edilen yaralı dişi bir köpeğin ve yavrularının tedavisini gerçekleştirdiler. Kendisinin 3 yavrusu olan köpek, yine aynı bölgeye terk edilen 5 yavru köpeğe de annelik yapıyor. Toplam 8 yavruyu sahiplenen köpeğin iltihaplı ayağını tedavi edip, yaralarını saran ve besleyen ekipler, yavruları da kontrolden geçirdiler.

BAŞKAN AYDIN, “SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede özellikle Kemerburgaz bölgesine sadece vatandaşlar değil bazı kurumlar tarafından da hayvanların getirilerek bırakıldığını belirtti. Başkan Aydın, “Biz sokak hayvanları Eyüp’te yalnız değildir dedik. Her canlının bizim için, bizim inanışımızda ayrı bir yeri ve önemi var. Sadece insanlar için değil birlikte bu dünyayı paylaştığımız diğer canlılar için de hizmet vermek zorundayız.

Sokak hayvanlarımız için önemli çalışmaları hayata geçirdik. Donanımlı hayvan ambulansımızı hizmete aldık. Hayvan toplama aracımız yine hizmet vermeye devam ediyor. Sokak hayvanlarımız için barınma ve besleme noktaları oluşturduk. Her gün periyodik olarak burada hayvanların su ve mama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca çevre bilincini oluşturmak amacıyla sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm ünitelerimiz hizmete girdi. Kedi evlerimiz var. Burada kedilerimiz kendilerini daha güvende hissediyor ve aynı zamanda mama ve su ihtiyaçları karşılanıyor. Bu ve bunun gibi pek çok projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.