Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Aydın, Eyüpsultan'a ilişkin gelişmeleri ve gerçekleşen projeleri anlattı.

A Haber Taksi'de Göktuğhan Argın'ın taksisine konuk olan Başkan Remzi Aydın, gerçekleştirilen bu programın takipçisi olduğunu ve formatı takdir ettiğini ifade etti.

Ekonomik Dalgalanmaları Fırsata Çevirenleri Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Muhabirin ilk sorusu ülkenin sıcak gündemi ekonomi ve ekonomik dalgalanmalardan faydalanarak ortaya çıkan fırsatçılara karşı bir önlem alınıp alınmadığıydı.

Başkan Aydın bu soruya cevaben, şu cevabı verdi;

“Bu sıkıntılı zamanlarda aslında bizim milletimizin refleksi birlik ve beraberlik yönündeydi, çok örnekleri var. Ama istisna olarak da maalesef böyle istemediğimiz tipolojiler çıkıyor, buna ilişkin bizim tabii hem belediye olarak hem de hükümet olarak esasında bütün millet olarak bence yerli ve milli refleksimizi arttıracak kuvvetlendirecek davranışlar ile söylemler içinde olmamız lazım diye düşünüyorum.

Mesela geçenlerde basına çıktı, 2015 yılında Pardus işletim sistemine geçtik biz. Çok önemli bir çalışmaydı, tamamen yerli ve milli TÜBİTAK’ın yazdığı Türk mühendislerin yaptığı bir işletim sistemi, Windows'un yerine bir sistem, 1 yılda onu geçirdik.

2015'den beri bu yerli ve milli yazılımı kullanıyoruz. Bu hükümetimizin de tavsiye kararıymış o zamanlar. Şimdi tekrar gündeme geldi. Her alanda yerli ve milli olmamız gerekiyor.

Biz ne yaptık orada? Biz belediye adına yıllık 2 milyon dolar civarında tasarruf sağladık. Bilgi güvenliğini sağladık, yerli ve milli işletim sistemini kurmuş olduk ve hepsinden önemlisi yüksek teknoloji gibi gözüken alanlarda da Türk mühendislerin yerli ve milli olabileceğini bunun başarılabileceğini göstermiş olduk''

Eyüpsultan'da Kentsel Dönüşüm Başlayacak mı?

Eyüpsultan'da yapılmış ya yapılacak olan çalışmalara da değinen Başkan Aydın bu konuda, şu ifadeleri kullandı;

“Eyüpsultan genelinde bir kentsel dönüşüm projemiz var. Bu sene 3 ya da 2 proje ile başlatmayı düşünüyoruz. Biz vatandaşımızı yine olduğu yerde ev sahibi yapmak istiyoruz ve vatandaşımızı en az zahmetle bu projeyi tamamlamak istiyoruz.

İmar barışına da oldukça talep var. Bakanlık bu projeyi yürütüyor, biz de bakanlığımıza belediyede yer tahsis ettik. İmar barışı ile bundan sonrasında sistemin kurulup, imara aykırı yapıların önüne geçilmemesi için çabalıyoruz''

Eyüpsultan'da gerçekleştirilen projelerden de bahseden başkan Aydın ESTAM projesinin de altını çizerek, şunları söyledi;

“ESTAM projemiz müthiş bir proje. 67 tane alt projeyi kapsıyor, Eyüpsultan'ın 2023 vizyonu diyebiliriz. Bu proje içinde restorasyon çalışmaları, otopark, rehberlik ve peyzaj uygulamalarımız mevcut. Bitmek üzere olan bir metro ve bir de tramvay projemiz var. Ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak bu çalışmalar”

Yeni Dönemde Adaylığı Düşünüyor musunuz?

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen muhabirin yeni dönemde adaylığınızı koyacak mısınız sorusuna karşılık Başkan Aydın, şu yanıtı verdi;

"Biz hizmet için varız. Vatandaşımızın da emrinde olmaktan mutluyuz. Benim hayalim Eyüpsultan Belediye Başkanı olmaktı. Siyasetteki tek hayalim buydu, başka da hiç bir hedefim olmadı.

Doğduğum büyüdüğüm kente de vefa borcumu ödemek, hizmet etmek amacıyla siyaset yapıyorum. Allah da nasip etti. İnşallah devam etmek isteriz, hiç bir sıkıntı da görmüyorum. Hizmet ettikçe adeta manevi olarak besleniyorum, mutlu oluyorum."

Kaynak : New Göktürk Dergisi