Eyüp Belediyesi'nin özgün ve en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan, Eyüplü özel çocukların eğitim gördüğü Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (ESER) ile Şeker Hayat atölyeleri faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın eşi Tülay Aydın da, bu faaliyetler sırasında özel çocukların yanlarında olup onları yalnız bırakmıyor, her konuda destek veriyor.

ESER ve Şeker Hayat atölyelerinde eğitim gören çocuklar, Özyeğin Üniversitesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen kermese katıldılar. Özel çocukların kendi yaptıkları birbirinden güzel, el emeği göz nuru eserler iki gün boyunca kermeste açtıkları standda üniversiteli gençlerin beğenisine sunuldu.

TÜLAY AYDIN KERMESİ ZİYARET ETTİ

Eyüp'ün özel çocukları, Özyeğin Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında kermeste ağırlanırken, Tülay Aydın da yine çocukların yanında oldu. Kermese yaptığı ziyaret sırasında Tülay Aydın, ESER ve Şeker Hayat tarafından hazırlanan standı gezerek özel çocuklarla sohbet edip, sergiledikleri el işleri ile ilgili bilgi aldı.

BECERİLERİLERİNİ SERGİLEDİLER

Bu arada kermeste keyifli dakikalar da yaşandı. Eyüplü özel çocuklar; üniversite öğrencilerine ritim gösterisi yaptılar, şarkı söylediler, dans edip doyasıya eğlendiler. Eyüplü özel çocuklar, boş zamanlarında üniversite öğrencileriyle oturup sohbet de ettiler.