Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, UÇK gazileri ve yakınlarından oluşan heyeti Eyüp Ensari Konağı’nda ağırladı. Başkan Remzi Aydın’la bir araya gelen Kosovalı gaziler ve yakınları, Başkan Aydın’a kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.
Ardından Eyüp Sultan ve Pierre Loti’yi gezen heyet, İstanbul gezisinden sonra Çanakkale’ye giderek şehitliği ziyaret edeceklerini söyledi.

Türkiye bize büyük destek sağladı
Prizren İslam Birliği tarafından düzenlenen gezi kapsamında İstanbul’da bulunduklarını belirten Selim Krasniqi, ”İstanbul’un önemli yerlerini ziyaret etmek ve burada bulunan kardeşlerimizi görmek için geldik. Yüzyıllardır düşmanlarımızla savaştaydık. Türkiye’ye ve bizlere yardım edenlere çok teşekkür ederiz. Bağımsızlığımızı tamamı ile alamadık. Bazı problemler hala yaşıyoruz ama bize destek verenlerle birlikte sorunlarımızı bitireceğiz” ifadelerini kullandı.
Alush Shala, “Kosova’da savaş sonrası çok büyük değişimler oldu. Her şeyden önce özgür bir Kosova oldu. Ekonomik anlamda gelişmeler sağlandı. Ekonomimizin büyümesinde Türk iş adamlarının da çok büyük katkıları var. Prizren’e olsun Kosova’ya olsun faydaları çoktur” şeklinde konuştu.



Savaşta çok sayıda akrabamı kaybettim
Savaşta babasını ve 2 kardeşini kaybettiğini dile getiren Fidan Shala ise, “Savaşın en çetin geçtiği yer bizim köyümüzdü. Çok sayıda akrabamı kaybettim. Türkiye savaş derneklerine ve ailelere insani yardımlar yaptı ve büyük destek verdi. Barış gücü askerleri de çok destek oldu. Bütün Türkiye’ye Kosova için yaptıkları adına çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Aydın: İlişkilerimiz daha da artacak

Gazilerden ve gazi yakınlarından oluşan heyetin ziyaretlerinden ziyadesiyle memnun olduğunu söyleyen Başkan Remzi Aydın açıklamasına şöyle devam etti:
“Heyetteki dostlarımızdan bazılarının ilk defa Türkiye’ye geldiğini öğrendim. Gönlümüzün yettiğince gönüllerini hoş tutmaya çalıştık. Tabii savaş hatıralarımızı konuştuk. Karşılıklı duygu ve düşüncelerimizi paylaştık.
Esasında dilimizi çok anlamasak da, kalp gözümüzle anlaşıyoruz. Aynı medeniyetin aynı dinin insanlarıyız. Ülkemizi şehrimizi geziyorlar. Ülkemiz hakkında bilgilerini arttırıyorlar. İnsanımızla görüşüyorlar. Kardeşlerimizin Türkiye ile ilgili düşünceleri ve beklentileri var. Bu ziyaretleri ile Türkiye’yi yerinde tanıyarak beklentileri daha da fazlalaşacaktır. Bu geliş gidişler arttıkça kültürel iş birlikleri de artmaya başlayacak. İlişkilerimiz daha da yoğunlaşacak, daha da yakınlaşacak. Dolayısıyla bereketli güzel sonuçlar doğacak diye ümit ediyorum.”