Eyüp Belediyesi Hasan Nail Canat Sanat Akademisi açılış törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Hasan Nail Canat’ın eşi Sevim Canat, Hasan Nail Canat’ın kızları ve çok sayıda genç sanatçı katıldı. 
Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, “Eyüp bir maneviyat merkezidir. Ama aynı zamanda da bu maneviyat içerisinde tarihimizi, kültürümüzü, sanatımızı kısacası bizi biz yapan medeniyetimizi de barındırıyor. Onlarca eser tarihi miras olarak elimizde bulunuyor. Bu potansiyelimizi, bu birikimimizi biz Eyüp Belediyesi ve sorumlu kurumlar olarak bütün insanlığa sunmak boynumuzun borcudur. Bunun farkında olduğumuz için sürekli olarak, gençlik, kültür ve sanat dedik, demeye de devam edeceğiz” dedi. 
Bu akademide çok değerli sanatçılar yetişecek 
Hasan Nail Canat Sanat Akademisi’nde çok değerli sanatçıların yetişeceğini ifade eden Başkan Aydın, “Bu açılışını yaptığımız akademide çok değerli sanatçılar yetişecek. Burada profesyonel anlamda sanatçılar çıkmasa bile, gençlerimizin bir nebze olsun sanatla, kültürle, tarihimizle, değerlerimizle muhatap olarak, küçük dünyalarında çok bereketli işler açacağına inanıyorum. Bu anlamda az da olsa katkımız olacağından dolayı büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu. 
Babamın ruhu şad oldu 
Protokol konuşmalarının ardından Başkan Remzi Aydın, Hasan Nail Canat’ın eşi ve kızına çiçek takdim etti. Çiçek takdimi sonrasında kısa bir konuşma yapan Nail Canat’ın kızı Handecan Akçürgül, “Gençlerin aynı çatı altında bir araya gelmesi adına yapılan bu çalışmadan dolayı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a çok teşekkür ediyorum. İsminin akademilere verilmesi babamın isteklerinden bir tanesiydi. Babam ‘Sanat gülü incitmeden yaprağına şarkı sözü yazmak’ derdi. İnşallah bu akademide gülü incitmeden yaprağına şarkı sözü yazacak nice gençler yetişecek. Babamın ruhu şad oldu” ifadelerini kullandı.