Eyüp Belediyesi’nin katkı ve talepleriyle projelendirilen ve İBB Plan Proje Müdürü Fatih Duman tarafından yapılan sunumda, Eyüp'te, Eyüplüler için önümüzdeki dönemde çok geniş kapsamlı olarak gerçekleşecek yenilikler anlatıldı. Eyüp'e yepyeni bir görünüm kazandıracak olan projeyle ilgili yapılan sunuma Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Eyüp Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yöneticileri de katıldı.
Çalışmalar tamamlandığında Eyüp, diğer ilçelere örnek teşkil edecek güzelliğe kavuşacak, kültürün ve sanatın kalbi Eyüp'te atacak. İstanbul'un sembolü olan Erguvan ağaçlarıyla donanarak yemyeşil bir çehreye sahip olacak Eyüp'te, yeraltı otoparkları ile hem Eyüplülerin hem de ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin de parklanma sorunu çözüme kavuşacak.

Erguvan parkları geliyor

Eyüp'te yapılması planlanan çalışmaların başında Sultangazi’den Alibeyköy'e kadar uzanan Erguvan Park geliyor. Ağırlıklı olarak İstanbul’un sembolü olan Erguvan ağaçları, Eyüp Belediyesi’nin simgesi olan mor salkımlarla buluşacak.

Sosyal alanlar artacak

İBB ve Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan projede, Huzur Başkenti sakinlerine çok daha yaşanabilir, çok daha rahat nefes alabilecekleri bir atmosfer oluşacak. Yeni yapılacak yürüyüş yollarıyla, yeni Sosyal Tesisleriyle, peyzaj ve düzenlemeleriyle göz kamaştıracak güzellikte yeşil alanlarıyla, seyir teraslarıyla, özellikle gençlerin hoşça vakit geçirebilecekleri kafeleriyle, çocuk oyun gruplarıyla ve sosyal donatı alanlarıyla herkesin yaşamak için can atacağı bir belde haline gelecek.

Feshane Tasavvuf Müzesi olacak

Yeni düzenlemeler çerçevesinde Feshane'de düzenlenen etkinlikler artık Yenikapı'da kurulacak alanda gerçekleştirilecek. Feshane binası ise kültür ve sanatın iç içe yaşadığı Eyüp'te, Tasavvuf Müzesi olarak hizmet verecek.
9 yeraltı otoparkı
Eyüp'te farklı yerlere inşa edilecek yer atlı otoparkı Eyüp'ün trafiğine de rahat bir nefes aldıracak. İlk etapta 9 yeraltı otoparkı inşa edilmesi planlanıyor. Bunlardan 5 tanesinin proje çalışması devam ediyor. Yer altı otoparklarından 4'ünün ise inşasına çok kısa bir süre içerisinde başlanacak.