Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması’nda 311 eser arasından dereceye giren 85 eserin sanatseverlerle buluştuğu sergi, ödül töreni ile yapıldı.
Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi geleneksel sanatlar kursu öğrencilerinden Emine Karaman, Makbule Kaya, Rukiye Taşkın, Şeymanur Yazıcı ve Mithat Topaç 18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması ebru ve hat branşlarında 3 birincilik ve 2 sergileme ödülüne layık görüldü.

Ödül törenine, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç ve çok sayıda davetli katıldı.



Murat Salim Tokaç yaptığı konuşmada, yarışmayı düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali İbrahim Şahin ise "İmkan verilince insanlarımızın ne kadar güzel şeyleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu vesileyle yarışmaya katılanları kutluyorum. Çünkü böyle bir yarışmaya girmek bile belli bir meziyet gerektirir" dedi.

Konuşmaların ardından, aralarında Eyüp Belediyesi kursiyerlerinin de bulunduğu “Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Çini Deseni, Ebru ve Kalemişi” branşlarında dereceye girenlere başarı ödülleri verildi. Tören sonrası protokol üyeleri aynı binada eserlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.
Sergi, Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde 11 Aralık 2015 tarihine kadar sanatseverlerle bulaşacak.