Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatıyla, Muharrem ayında farklı etkinliklere imza atan Eyüp Belediyesi, aşure ikramını da sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Eyüp Camii Meydanı’nda ve mahallelerde belirlenen camilerde vatandaşlara aşure ikramında bulunan Eyüp Belediyesi gençleri de unutmadı. Eyüp Belediyesi son olarak Eyüp’teki liselerde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere aşure ikram etti. Hazırlanan binlerce aşureyi büyük bir iştahla yiyen öğrenciler Muharrem ayında kendilerini unutmayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ettiler. Muharrem ayının maneviyatına uygun olarak güzel bir geleneğimiz olan aşure ile dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için bu fırsatı değerlendirdiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Her sene hatırlamak ve hatırlatmak için yaptığımız bu geleneğimizi sürdürmek istiyoruz. Muharrem ayımız inşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olur. Muharrem ayı ve aşure günü medeniyetimizde önemli bir yer kaplıyor. Hz. Hüseyin’in çöldeki mücadelesinde aç ve susuz kalmasından doğan bu geleneği Eyüp Belediyesi olarak yaşatmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken oluşturduğumuz sosyal sinerjiyle de memleketimizde birlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek paylaşmayı tekrar hatırlatıyoruz. 7’den 70’e herkesle bu özel ve anlamlı geleneğimizi paylaşmak istedik” diye konuştu.
Eyüp Belediyesi tarafından hazırlanan ve Eyüp Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Güzeltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi, Eyüp Şehit Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ali Rıza Özderici Anadolu Lisesi, Oğuz Canpolat Lisesi, Alibeyköy Anadolu Lisesi, Kemerburgaz Halis Kutmangil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eyüp İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Haydar Akçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rami Atatürk Anadolu Lisesi, Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ikram edilen aşureler kısa sürede tükendi. Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de aşure ile ilgili görüşlerini paylaşırken, Başkan Aydın’a bu geleneği yaşatma adına yaptığı çalışmalar için teşekkür ettiler.
Emriye Mertol
“Geçmişten günümüze kadar olan bu geleneklerimiz devam etmiştir. Aşure hepimizin yediği güzel tatlıdır. Belediye Başkanımızın aşure ikramları ile kültürlerimizi devam ettirilmesi çok sevindirici idi. Çok teşekkür ederiz”
Melisa Büyükakar
“Belediye Başkanımızın aşure dağıtması çok olumlu bir şey sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini düşünüyorum. Bütün belediye başkanlarının da bunu örnek almasını isterim”
Burak Erol
“Aşure Türk kültürün geleneksel tadı haline gelmiştir. Bize dağıtılan aşureleri çok beğendik. Hatta fazladan ben birkaç tane daha yedim. Belediye Başkanımızın bu ikramından dolayı okulumuz adına çok teşekkür ederim”
Emriye Mertol
Geçmişten günümüze kadar olan bu geleneklerimiz devam etmiştir. Aşure hepimizin yediği güzel tatlıdır. Belediye Başkanımızın aşure ikramları ile kültürlerimizi devam ettirilmesi çok sevindirici idi. Çok teşekkür ederiz.
Melisa Büyükakar
Belediye Başkanımızın aşure dağıtması çok olumlu bir şey sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini düşünüyorum. Bütün Belediye Başkanlarının da bunu örnek almasını isterim.
Burak Erol
Aşure Türk kültürün geleneksel tatlısı haline gelmiştir. Bize dağıtılan tatlıları çok beğendik. Hatta fazladan ben birkaç tane daha yedim. Belediye Başkanımızın bu ikramından dolayı okulumuz adına çok teşekkür ederim.