Eyüp Belediyesi Kurtkemeri Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Turan Koçer, Ahmet Tüfekçi, Murat Yüksekdağ, belediyenin ilgili birim müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ile ilçe milli eğitim müdür yardımcıları ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç katıldı.

 Toplantı öncesi yaptığı konuşmada, bir seneden bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte aralıksız olarak çalışmalar yaparak eğitime destek verdiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bu bir yıl içerisinde ilçedeki okullardan çok sayıda talep geldi. Taleplerin tamamına yakını karşılandı. Talepler gelmeye devam ediyor. İlçedeki her bir okulun talebini ayrı ayrı konuşmaktansa böyle bir toplantı düzenleyerek Eyüp’ü bir bütün olarak konuşalım diye düşündüm. Ne durumdayız? Neredeydik, nereye geldik? Neyi hedefliyoruz? Nasıl hedeflerimiz olmalı? Bunları gerçekleştirmek için nasıl bir yol haritası olması lazım? Toplantıda bunları konuşacağız. Burada yapılacak çalışmaların belediye ayağı var, milli eğitim ayağı var. Mahalle mahalle, okul anlamında neye ihtiyacımız var bunları tespit edeceğiz. İlçede tadilat ve tamirat ihtiyacı olan okul binaları var, bina ihtiyacımız var. Bu toplantının bana göre birinci ayağı bina ihtiyacının karşılamaya yönelik planlamanın yapılması. İlk olarak fiziki mekanlar anlamında binaları konuşalım. Ayrıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü’müzün, Kültür Müdürlüğü’müzün İlçe Milli Eğitim’le iş birliği imkanlarını da konuşmamız gerekiyor” dedi.

 Konuşmanın ardından ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı ile ilgili hazırladığı sunumu izlendi ve toplantıya geçildi. Toplantı sabah saatlerine kadar sürerken, toplantıya katılanlar sahur yemeklerini Başkan Remzi Aydın ile birlikte Kurt Kemeri Sosyal Tesisleri’nde yediler.