Kastamonu Cide Günebakan Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen geceye, Başkan adayı Deniz Köken’in yanı sıra, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“EYÜPSULTAN İÇİN 53'ün ÜZERİNDE PROJEMİZ VAR”

Belediyeciliğin şehir doktorluğu olduğunu belirten Köken, Eyüpsultan için 53'ün üzerinde  projelerinin olduğunu dile getirerek, şu ifadeler ile devam etti:

“İnsan hasta olduğunda hastaneye gider, doktora gider. Şehir hasta olduğunda belediyeye gider. O yüzden ‘sana belediye baksın’ derler ya, oradan kalma bu. Biz de şehrin hastalığını tespit edelim ki, doğru teşhis koyalım. Aksi takdirde doktorun yanlış şeylere sebep olduğu gibi başka şeylere sebebiyet verir. 

Bugün sıkıntıların ana sebebi doğru analiz edememek, biz doğru analiz edelim. Kentsel dönüşümde herkes kazanmak istiyor. Herkesin kazanmak istediği bir kentsel dönüşümde, kentsel dönüşüm yapamazsın. Herkesin çok kazanmak istediği şeyde, birisi kaybediyor. 

Onun için bizim herkesin az kazandığı ama birinin kaybetmediği bir yapıyı hayata geçiriyor olmamız lazım. Aksi takdirde çok büyük bir israf ve zaman kaybı, insanların uzun süreli hoşnutsuzluğu ile karşınıza çıkıyor.”

Eyüpsultan'ın İstanbul’un merkezi olduğunu ama müzesinin bulunmadığını belirten Köken, Eyüpsultan ve tarihini kapsayan bir müze yapacaklarını belirtti. 

"KALKINMA YERELDEN BAŞLAR"

Cumhur İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, şöyle devam etti:

“Derneklerimiz, ilçe genelinde ve başka sorunların çözümünde önemli rol oynuyor. Önümüzdeki süreçte il dernekleriyle birlikte yapılacak görüşmeler sonrasında seçecekleri bir köyü, kardeş köy yaparak örnek olacak çalışmalara imza atacağız.  Değerli arkadaşlar, kalkınma yerelden başlar. El ele vererek ilçemizi ve köylerimizi ayağa kaldırmamız gerekiyor. 31 Mart Yerel Seçimleri birisinin başkan olacağı sıradan bir seçim olmayacak.

Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyıla geçtiği bir seçim olacak. O yüzden mantıklı hareket ederek ülkeyi daha yaşanabilir daha güçlü bir seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Devletlerin her yüzyılı sancılı geçmiştir. Biz de o sancıları yaşıyoruz ama bir olursak diri olursak bu sorunları rahatça atlatacağız inşallah.”