Gerçekleşen programda Cumhur İttifakı Başkan Adayı Deniz Köken'e, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf eşlik etti.

“EYÜPSULTAN'I KÜLTÜR VE TURİZM ŞEHRİ YAPMAMIZ LAZIM"

Tanışma ve istişare toplantısına katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Adayı Deniz Köken, bu tarz toplantıların seçimden sonra da yapılacağını belirterek görüş alışverişinin önemini vurguladı.

İlçedeki sorunları en iyi bilenin o ilçenin esnafı olduğunu belirten Köken, şöyle devam etti:

“Sokağı ve esnafın derdini şehre dair her türlü sorununu bilmemiz lazım. Aslında bu da Cumhurbaşkanımızın seçim stratejisinde var. Sebebi, bilinmeyeni bilmek, görülmeyeni görmek. O yüzden herkesin bilgisine herkesin gördüğü şeye ihtiyacımız var.

Her ay bu toplantıları yapmamız lazım. Çarşı nasıl kalkınır? Şehir nasıl kalkınırsa çarşı da kalkınır. Eyupsultan'a gelen turistin burada vakit geçirmesini sağlamalıyız. Otopark sorununu çözmemiz lazım. Burada vakit geçirirse esnaf kalkınır. Şehir kalkınır. Ekonomiyi canlandırır ve hareketlendirir.

Eyüpsultan'ı bu saatten sonra sanayi şehri yapamayız. Turizm ve kültür şehri yapabiliriz. Tramvay ve metro inşallah burayı rahatlatacak.

Şehircilikle alakalı sorunları biriktirdiğimizde daha sonrasında geri dönülemez sorunlar ortaya çıkıyor. Biz iki sene boyunca bu tarz sorunları çözmek için çok uğraştık ve bu sorunların çözümlerini ilçe geneline de yaydık. Yani sorunları nasıl ve kesin olarak çözebilmemize bakmamız gerekiyor.”

“BİR KARAR ALIRKEN MİNİ REFERANDUMLAR VE ÇALIŞTAYLAR YAPACAĞIZ”

Hayata geçecek projelerin ortak akıl modeliyle yapılacağını belirten Köken, şu ifadelerle devam etti:

"Yeni dönemde uygulayacağımız ortak akıl modeliyle gündemimizde olan sorunlar, görülmeyen sorunlar ve ilçenin tespit ettiğimiz sorunlarını birlikte çözerek kalıcı bir eser ortaya bırakmamız gerekiyor. Gelecekte çocuklarımıza yaşadığımız çevreyi miras bırakalım. Eyüpsultan bizim ellerimizde geleceğe hazırlansın. 

Daha yaşanabilir bir şehir için el ele verelim. İlerde çocuklarımıza şu sorunu ben çözdürmüştüm. Şu sorun bizim girişimlerimizle çözüldü diyebilelim. Bir karar verirken mini referandumlar ve çalıştaylar yapacağız. Avrupa medeniyeti böyle ilerledi.

Bu şehirde herkesin kendi fikrini beyan etme şansı olacak. Nasıl olsa benden başkası söyler demeyelim. Hepimiz elimizi taşın altına koyarak şehrimizdeki sorunları çözelim. Hepinize bu programa katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. İlerleyen dönemlerde bu toplantılarımıza devam edeceğiz inşallah."