Törene Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Garnizon komutanı Albay Mehmet Uğural, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Eyüp Stadyumu’nda öğrencilerin hazırladığı kutlama törenleri gerçekleştirildi. Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek törende yaptığı konuşmada, “Bu vatan bize atalarımızın kutsal bir emanetidir. Büyük zorluklar içerisinde bizlere tevdi edilen bu emanete gözümüz gibi bakmak boynumuzun borcudur. Sevgili gençler; Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister. Bu vatan sizlere emanettir. Ülkemiz sizlerin çabaları ile dünyadaki saygın yerini alacaktır. Bu aziz vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Okullararası Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de madalya ve hediyeleri, protokol tarafından takdim edildi. Minik yüreklerin karete gösterileri, Rumeli Balkan folklor ekibi ve okunan şiirler izleyicilerden büyük alkış topladı. Gösterilerin ardından gerçekleştirilen tören geçişini, protokolde bulunan yöneticiler ayakta selamladılar.