Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı açılış programında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kiralamaları TL ile yapılacağından dolayı Ayşe Cevahir'e teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Bayrampaşa'da babası Kaptan Ahmet Erdoğan’ın adı verilen eğitim kompleksinin açılışını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmasında öncelikle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne değinerek “Türkiye ve dünyadaki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum, onların sağlığına vesile olması ayrı bir temennimdir. Şu anda Suriye'de Irak'ta engelli olmaya nabzet yavrularımızın savaşlardan kurtulması, son bulması Rabbimden niyazımdır. Son 14 yılda attığımız adımlarla engelli kardeşlerimizin yaşamlarını rahatlatmaya devam ediyoruz. Buna rağmen yılmadan yorulmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Rabbim zihniyeti engelli olanlardan bizi ve tüm insanları korusun.” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, mimari projesindeki imzasından dolayı ve alışveriş merkezi içinde kiralamaların TL ile yapılacağından dolayı Ayşe Cevahir'e teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Cevahir Grubu ve ailesini tebrik ediyorum. Binanın ziyaretçilerine refah ve rahat bir ortam sunmasını kıymetli buluyorum. Çocuklarımıza nasıl bir miras bırakacağımızın muhasebesini yapmalıyız. Ekonomik, sosyal hayatımızda da ihmal etmemeliyiz. Kritik dönemde hayati öneme sahip”
Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç katıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Bayrampaşa'ya geçerek babası Kaptan Ahmet Erdoğan’ın adı verilen eğitim kompleksinin açılışını gerçekleştirdi.
Bayrampaşa'da gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, okula babasının isminin verilerek vefa gösterilmesine de teşekkür ederek; “Kompleksinin Bayrampaşa’ya, İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dilerim. Kompleks bünyesinde yer alan Uluslararası İmam Hatip Ortaokulu ve Uluslararası Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görecek öğrencilere başarılarla dolu bir eğitim hayatı temenni ediyorum” dedi.
Buradaki törene Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.