Eyüp Belediyesi yaz tatilinde gençleri yalnız bırakmıyor. Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın gençlere yaz armağanı olarak planlanan ve On Yirmi Bilgi Evleri'nin öncülük ettiği ücretsiz 2015 Yaz Gençlik Kampı başlıyor. Altı gün sürecek olan kamp faaliyetlerine ikisi kızlar için olmak üzere toplamda sekiz grup bulunuyor. İlk grubun 21-26 Temmuz tarihleri arasında başlayacak olan kampa bin öğrenci katılacak.

 Bolu Dağı’nın eteklerindeki Aladağlar bölgesinde bulunan, 50 yıllık kamp geçmişiyle, geniş düzlükleri, yüksek çam ağaçları, dereler, göletler ve bol oksijeniyle Göksu mesire alanı içeresinde gerçekleşecek olan kampta, gençler birlik ve beraberlik ruhunu kazanacak, örneklerle liderlik ruhları ön plana çıkacak, bencillik ve egoyu kontrol altına alıp ekip uyumunu özümseyerek birlikte kazanılan başarının pratik örneklerle önemini kavrayacaklar. 

 Gençlerin bu sene daha pratik ve donanımlı bir kamp süreci geçireceğini açıklayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Gençliğin sadece enerji ve heyecanına dokunmakla yetinmeyeceğiz. Çocuklarımız kamp bitiminde hayatta karışılacağı bazı zor durumlar ve duygusal sorunlara karşı kendilerince sorun çözme yetisini kazanmış olacaklar. Onları her seferinde daha iyi bir ortam ve geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Nesillerimizin sağlıklı yetişmesi ve zamanını faydalı işlerle geçirmesi bizim için çok önemli” dedi.

 Saha Oyunları, sabah sporları, yarış parkurları, ip parkurları ve canlı langırtla refleksleri geliştirmek takım ruhu ve hırs kontrolünü sağlamak, masa ve akıl oyunlarıyla zihinsel zeka ve düşünme kabiliyetini geliştirmek, portatif yüzme havuzu, binicilik ve okçuluk eğitimleriyle beden dengesini sağlamak, gece yürüyüşleriyle korku eğitimi ve dayanışma duygusunu artırmak, orman yürüyüşü ve odun toplama ile doğayı koruma ve grup içi etkileşimi-iletişimi artırmak, zirve yürüyüşleri ve Aladağ göletlinde kano yarışıyla dostluk, kardeşlik ve yardımlaşmanın getirdiği güzellikleri bir arada yaşayacaklar. Seminerler ve gece sinemalarıyla renklenecek olan yaz kampının bitiminde ise, kapanışa özel program yapılarak herkese katılım sertifikası verilecek.