Geçmiş hayatın vermiş olduğu imkânlar neticesinde bireylerin işletme kurması bir hayli zor ve meşakkatli bir yoldu. Ancak bugüne bakıldığında az sermaye ile yatırım çeşitlerine yönelerek nakit paramıza kat ve kat değer yükleyebiliriz. Gerek menkul kıymet gerek konut gibi taşınmaz mallara yapılan yatırımlar ile paramızın değerinde artış sağlayarak başka yatırımlara yönlendirebiliriz.

Yöneldiğimiz yatırımlar topluma yarar sağlayan işletme kuruluşları olabilir. Gerek gerçek gerek ise tüzel kişilerin kurmak istediği birçok ticari işletme türü bulunmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak gerçek kişi ticari işletmeler, adi ortaklıklar, komandit şirketler, kolektif şirketler anonim şirketler gibi şirketler örnek verilebilir. Ayrıca örnekte verilen anonim şirketleri kurmak için gereken şartlardan bazıları değişmiştir. Bu değişiklikler ticari işletme kurmak isteyen bireylerin iş hayatına atılmalarında büyük kolaylık sağlamaktadır. Geçmiş zamanlarda anonim şirket kurmak için gerekli kişi sayısı 5 iken günümüzde bu sayı değişime uğramıştır.

Artık anonim şirket kurmak isteyen bireyler tek başlarına bu ticari işletmeyi kurabilmektedirler. Ticari işletmelerini kurmak için gerekli unsurları yerine getiren bireyler faaliyetlerine kısa süre içerisinde başlayabilmektedirler. Ticari işletmesini kurduktan sonra faaliyete başlayan gerçek veya tüzel kişiler personel alımlarında gerekli özen ve titizlikten kaçınmazlar. Bilgi deneyim ve tecrübe sahibi insanlar ile çalışmayı her daim istemektedirler. Bunun için ticari işletmeye başvuru da bulunan ticari işletme personeli, ticari işletmenin faaliyette bulunduğu sektör ile ilgili yeterli donanıma sahip olmalıdır. Yeterli donanıma sahip olmayan bireylere ticari işletme personeli yetiştirme programı kapsamı adı altında kurslar düzenlenmektedir.

Ticari işletme de çalışmak isteyen bireyler öncelikle ilgili kurumlar tarafından yönetilen kurslar ile ilgili araştırmada bulunur. Ticari işletmede çalışmak isteyen personel kursa başvurmadan önce temel muhasebe kavramları ve temel düzen muhasebe sistemi konularından düzey belirleme sınavına tabi tutulurlar. Temel muhasebe kavramları ve temel düzen muhasebe sistemi konularına hakim olan bireyler düzey belirleme sınavını başarı ile tamamlarlar. Düzey belirleme sınavında başarı elde ettikten sonra ticari işletme personeli kurslarına başvuru hakkı kazanabilirler. ticari işletme personeli yetiştirme kurslarında ticari alanlarla ilgili dersler verilmektedir. Her ders için farklı saat dilimleri verilmektedir.

Kursta Genel muhasebe, Genel iktisat, Temel İngilizce, İş güvenliği ve Sağlığı, Uygulamalı dersler (Muhasebe, istatistik, iktisat gibi), İnsan kaynakları yönetimi, genel istatistik şeklinde dersler yer almaktadır. Kurs sonunda sınav yapılmaktadır. Sınavdan elde edilen notlar ( 0-44 Başarısız, 45-69 orta 70-84 iyi, 85-100 çok iyi)  ticari işletme personelinin belgelendirmeye hak kazandığını belirlemektedir.