Neriman ÇETİN kimdir?

1978 yılında matematik öğretmenliğine başlayan Neriman Çetin çeşitli kademelerde uzun yıllar görev yapmıştır.
 
Son 10 yılda Fen Bilimleri Dershanesi'nde Matematik Öğretmenliği, Matematik Bölüm Başkanlığı ve Yayın Kurulu Üyeliği yapmıştır.  4 yıl eğitim ve öğretim veren Tarabya Fen Bilimleri Şubesi'nin kurucu ortağı olan Neriman Çetin aynı zamanda Şube Müdürlüğü görevini de yürütmüştür. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ise Beşiktaş Fen Bilimleri Şubesi’nin müdürlüğünü yapmıştır. 
 
Deneyimli dershane öğretmenliğini okul müfredatıyla harmanlayıp, hem sınavlara hazırlık hem de okuldaki matematik derslerine destek olmak üzere, yeni sisteme göre şekillendirilmiş bir eğitim programı hazırlamıştır. 
Göktürk’te oturan Neriman Öğretmen, halen İELEV'de (İstanbul Erkek Liseliler Vakfı) Matematik Öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.

ÖZEL DERS VE SORULARINIZ İÇİN - Neriman Çetin 
Matematik Öğretmeni / Uzman Eğitimci
Gsm: 0535 362 85 90
 
Mail: [email protected]

Sevgili New Göktürk Okurları Merhaba!..

Eğitim alanındaki bilgi, birikim ve deneyimlerimi aktardığım ikinci yazımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

TEOG SINAVINA İKİ HAFTA KALA....

Anneler, Babalar ve Tüm Veliler,

Çocuklarımız iki hafta sonra; önümüzdeki yıl gidecekleri lise için önemli olan I. Teog sınavına girecekler. Bu da onlar üzerinde baskı ve sınav kaygısı oluşturabilir. Bazılarında bu baskı ve kaygının boyutu bir hayli yüksek olabiliyor. Bu konuda onlara destek verir, kendilerini rahat hissetmelerini sağlarsak başarı oranı yükselecektir.
Havalar soğumaya başladı. Hastalıklardan korunmaları için sağlıklarına, beslenmelerine ve kıyafetlerine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatmalıyız.

Ergenlik döneminde olduklarından fevri davranışları olabilir ve çabuk öfkelenebilirler. Bunları sakin bir şekilde karşılamalı ve endişelensek bile onlara yansıtmamalıyız. Öfkeleri geçince sakin bir şekilde, suçlamadan, yanlışlarını ve nedenlerini dile getirmeliyiz. Bize duygularını ve düşüncelerini anlatabilecekleri zemini hazırlamalıyız.

Birlikte geçirdiğimiz zamanları ve paylaşımlarımızı mümkün olduğunca artırmalıyız. Sevgimizi hissettirmeliyiz.



Sevgili TEOG Kahramanları,
Sınava iki hafta kaldı. Bu süreci doğru değerlendirirseniz başarınıza katkı sağlamış olursunuz.

-Bu süreçte sağlığınıza, beslenmenize ve kıyafetlerinize dikkat edin.
-Deneme sınavları çözmeye devam edin.
-Önceki yazımda belirttiğim gibi 'tekrar yapmayı' eğlenceli hale getirerek eksiklerinizi giderin.
-Hata defterini gözden geçirerek yanlış çözümlerin doğrularını öğrenin.
-Her gün bir saati kendinize ayırıp, bu zaman diliminde sevdiğiniz bir etkinlikle uğraşın.
-Ailenizle sohbet edin, birlikte vakit geçirin, duygularınızı ve düşüncelerinizi onlarla paylaşın. Onların da sizden öğrenecek çok şeyi var. Hep birlikte geçireceğiniz keyifli vakitler hem herkese iyi gelecek hem herkesin birbirine daha anlayışlı olmasını sağlayacak hem birbirinize olan sevginizi hatırlatacak hem de sizin başarınıza büyük katkı sağlayacaktır.

Çaba gösterip, emek verdiğinizde karşılığı size başarı olarak dönecektir.

Hepinize başarılar dilerim.