2. DÖNEM TEOG SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG PUANINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2. Dönem TEOG sınavlarının yapılması ile birlikte TEOG maratonu sona erdi. Biz de hepsi Boğaziçi Üniversitesi Mezunu olan Boğaziçi Ev Ders Danışmanlık öğretmenlerinden, 2. TEOG sınavını Newgöktürk okuyucuları için değerlendirmesini istedik. İşte öğretmenlerimizin yaptığı değerlendirmeler:
 
Türkçe Sınavı:
Genel olarak sorular açık, zorluk düzeyleri ortaydı. Öğrencilerin zorlanabileceği 3 soru vardı. Özellikle cümlenin öğelerine ayrılması ve metin türü soruları zorluk derecesi yüksek sorulardı.
 
Matematik:
İşlem yeteneği gerektiren sorulardı. Herhangi bir çeldirici özelliği olan soru yoktu. Bu nedenle analiz yeteneğinden çok işlem becerisi gerektiren sorulardı. Yani düzenli çalışan öğrencilerin zorlanmayacakları bir sınavdı.
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınavı:
İlk TEOG’a göre zor bir sınav oldu. Bilgi gerektiren sorular da yer aldı. Parçada anlam şeklinde yer alan sorulardan da zorlayıcı olanları vardı.
Diğer taraftan A Kitapçığı 9 ve 17. Soruların birbirinin cevabını veriyor olması oldukça ilginçti. Sınav tekniği açısından sınavdaki bir zayıflıktı.
 
Fen ve Teknoloji Sınavı:
Deney ağırlıklı ve görsel anlatımlı olması nedeniyle günlük hayatla özdeşleşen sorulardı. Özellikle Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın çalışmalarını içeren soruyla birlikte popülaritesi yüksek bir sınav haline gelmiş oldu. Zorluk derecesi çok yüksek olmasa da uygulamaya yönelik sorular olması nedeniyle birçok öğrencinin zorlanacağı sorulardı.
 
T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Sınavı:
A kitapçığı 11. Soru dışında çelişkili soru yoktu. Alışılageldiği üzere parçada anlam tarzında sorular vardı. Bu nedenle okuduğu üzerinden analiz yapabilen öğrenciler için basit, yapamayan öğrenciler için zor bir sınav oldu.
 
İngilizce Sınavı:
Her TEOG sınavında olduğu gibi yine kelime ağırlıklıydı.  İlk dönem sınavıyla karşılaştırıldığında daha zordu. Eş anlamlı kelimeler (synonyms) ön plandaydı.
 

Boğaziçi Ev Ders Danışmanlık ve Özel Ders
E-mail : [email protected]
Gsm : 0505 995 3377 
www.bogazicievders.com