Stres hayatımızın bir parçası olmasına rağmen, stres düzeyinin kişiye ve duruma bağlı olarak çeşitli sonuçlara yol açtığını uzun zamandan beri biliyoruz.

Özellikle gençler üzerinde yapılan araştırmalarda, stres kaynağı olarak birinci sırada notlar ve sınavlara bağlı olarak %55 oranında akademik kaygıların yer aldığı ortaya çıkmaktadır. Bunu, %15 oranında aileden gelen beklentiler ve baskılar takip etmektedir. %9 oranında arkadaşlar, ilişkiler ve cinselliği içeren sosyal hayat, %8 oranında zamansızlık, birçok şeyi birarada yapma zorunluluğu, yetişememe veya hazırlıklı olmama gibi durumları içeren zaman yönetimi oluşturmaktadır.

Tüm bu stres kaynakları, iyi yönetilemediği zaman, kalıcı veya geçici birçok fiziksel ve psikolojik sorunlara neden olmaktadır. Gençlerin özellikle sınav dönemlerinde başarıları, strese bağlı olarak, ciddi bir oranda düşmektedir.

Yıllardır çocuk, genç ve yetişkinlerle çalışan uzmanlarımız, gençlerimizin geleceğini belirleyecek üniversite sınavlarına hazırlanma süreçlerinde, başarısı kanıtlanmış pek çok çalışmalar yapmaktadırlar.

Kaynak ve daha fazla bilgi için : www.therapatica.com

İletişim Bilgilerimiz;
Adres : Panayır Çayırı Cad. Gülen Evler Sitesi E.2 Göktürk-Eyüp, İstanbul Shell Karşısı, Venüs Pastanesi Sokağı
Telefon : 0212 322 21 59
Gsm : 0531 698 02 51
E-mail : [email protected]