öğrencilerin en merak ettiği konulardan birisidir. Özellikle “ ne kadar ?”, “Neden Kanada dil okullarını tercih etmeliyim ?” gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır.

 Kanada, Birleşmiş Milletler raporuna göre dünyanın en yaşanabilir 10 ülkesi arasında yer almaktadır. Bu yüzden Kanada’da güvenle konaklayarak Kanada dil okulu programlarında eğitim alabilirsiniz.

Neden Kanada Dil Okulları

 Kanada dil okulları süresi boyunca öğrencilere sağladığı güvenli, kaliteli ve ekonomik dil okulu programlarından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Sadece eğitim kalitesi olarak değil, bir ülke olarakta eşsiz imkanlara sahiptir.

 Kanada, Birleşmiş Milletlerin dünya’nın en yaşanabilir ve güvenli ülkeleri arasında her zaman ilk sıralarda yer almaktadır.

 Yüksek yaşam, konaklama kalitesi ve güvenli bir ülke olmasından dolayı Kanada dil okulları programlarını güvenle tercih edebilirsiniz. Yalın ve tüm dünya’da saygın bir İngilizce konuşma/aksanına sahiptir.

  programlarına katılan öğrenciler sıklıkla şu şehirleri tercih etmektedir: Toronto, Vancouver, Montreal, Ottawa, Victoria ve Calgary en sık tercih edilen şehirlerden birisidir.  Dünya’nın en yaşanabilir şehirleri arasında yer alan Vancouver’da eğitim almak oldukça iyi seçeneklerden birisidir.

 Özellikle Kanada Doları kurunun avantajını düşündüğümüzde Kanada, en iyi seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kanada Dil Okulları Fiyatları Ne Kadar ?

 Kanada dil okulları fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Katılım sağlayacağınız eğitim süresi, eğitim programı ve eğitimin yoğunluğu gibi birçok faktör Kanada dil okulları fiyatını kökünden etkilemektedir.

 Aşağıda ortalama Kanada dil okulu fiyatları yer almaktadır. Aşağıda yer alan ücretlere konaklama ve şahsi giderler dahil değildir.

 

4 Hafta

8 Hafta

12 Hafta

24 Hafta

1155 CAD

2304 CAD

3315 CAD

5470 CAD

Kanada Dil Okullarında Konaklama Seçenekleri Nelerdir ?

 Kanada dil okullarında eğitim alan öğrenciler için birçok konaklama seçeneği vardır. Aile yanı konaklama, yurtta konaklama ve ev kiralama en sık tercih edilen Kanada dil okulları konaklama türüdür.

Aile yanında konaklama en sık tercih edilen yöntemdir. Kanada devleti ve eğitim alacağınız kurumun anlaşmalı olduğu bir ailenin oda kiralamasıdır. Genellikle sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir. Bu kültüre sahip olmamızdan dolayı öğrencilerin yadırgadığı oluyor. Ancak orayı pansiyon olarak kabul edebilirsiniz. Ortalama aylık maliyet akşam yemeği dahil 700-900 CAD aralığında değişiklik göstermektedir.

Ev kiralama tercih edilen ancak en masraflı yöntemler arasında yer almaktadır. Kiralayacağınız evlerin ücretini değiştiren en önemli faktör; Şehir merkezine olan uzaklığıdır. Aşağıdaki listede şehirlere göre ortalama ücretler yer almaktadır. Ancak bu ücretlerin altında veya üzerinde olabilir.

  • Toronto – CAD $1,900
  • Vancouver – CAD $1,950
  • Ottawa – CAD $1,300
  • Montreal – CAD $1,050
  • Edmonton – CAD $1,500
  • Calgary – CAD $1,600

Yurtta konaklama bir başka alternatiftir. Sizler gibi uluslararası öğrencilerin kaldığı bu yurtlar: İnsanları daha yakından tanımak, arkadaş edinmek için biçilmiş kaftandır. 750-2000 CAD aralığında değişiklik göstermektedir. Tabi buradaki şehirler ve merkeze olan uzaklık en önemli faktörlerden birisidir.

Kanada Dil Okullarına Başvurunuzu Kanada Kültür Merkezi İle Güvenle Gerçekleştirin! Detaylı Bilgi Almak İçin Aşağıdaki Bağlantıya Tıklayınız.

Kaynak: