Projeye İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın inisiyatifi ile başlanacak. Eyüp Belediyesi ve Eyüp Halk Eğitim Merkezi projeyi destekliyor. Proje paydaşlığı konusunda Eyüp Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor.Pilot uygulama ise Göktürk’te bölgemiz okullarından Turgut Özal Ortaokulu öğrencileriyle yapıldı.



Pilot Uygulama, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Bölümü proje koordinatörü Faik Koç tarafından, TRT Okul “Günlük Hayat” programında canlı yayında tanıtıldı. Turgut Özal Ortaokulu öğrencileri, Meltem Uzun,Taha Berk Gürçay; konuk öğrenciler Ata Selçuk Ulga, Aslı Zeynep Atılgan ve tiyatro oyuncusu Büşra Karaçam ile muhteşem bir oyun sergilediler. Öğrencilerin hazırlanmasında Turgut Özal Ortaokulu Türkçe öğretmeni Himmet Göğercin’in önemli katkıları oldu.



İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Bölümü proje koordinatörü Faik Koç bizlere proje hakkında bilgilerini aktardı.

Proje hakında bize bilgi verir misiniz ?

Proje İstanbul İl sınırları içindeki 39 İlçenin ilkokul ve Ortaokul Öğrencilerini kapsıyor. Projenin Adı:”Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum”. Hem eğlenceli, hem de öğretici ve bilgilendirici yöntemle, okul müfredatında bulunan her tür bilgi ve beceriyi; bilimsel deneyleri ;spesifik olarak da örgün eğitimde yeterli düzeyde bulunmayan,yaşam becerileri (özgüven, bağımlılık, hayır diyebilme, iletişim, stres kontrolü, öz denetim v.b.) ,değerlerimiz, konularını oyun ve sahne sanatları teknikleriyle ele alarak öğretmeyi planlıyoruz.




Projede neyi hedefliyorsunuz?

Öğrencilerin,eğlenerek öğrenmelerini sağlamayı hedefliyoruz.Farklı bir yaklaşımla öğrenmenin nasıl kolay olabileceğini,dersleri ve öğrenmeyi sevdirmeyi;öğrencilerin birey olarak farklı özelliklerini ve yeteneklerini keşfetmelerini;çoklu zeka ve psiko drama yöntemiyle okul müfredatındaki bilgi,beceri düşünme ve duygusal kazanımları kalıcı olarak edinmeleri; yöntem olarak oyun ve sahne sanatlarını da kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.Proje bir yarışma değil, tüm öğrencilerin katılabileceği, çalışmalar.Tüm çalışmalar İSTMEM’e kaydedilecek. EBA için önemli bir arşiv olacak.Başarılı çalışmalar tv kanallarında program içerisinde sunulacak.

Projenizin pilot çalışmasında sponsor veya destek aldınız mı?

Projenin pilot çalışmasında Çocukların Ankaraya ,TRT Okul’a gidip-gelme sponsorluğunu Eyüp Belediye Başkanı Remzi AYDIN üstlendi. Kendilerine tüm öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.