Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Kepler Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi'nin dışında yeni gezegenler keşfetti.

Kepler Teleskobu'nun bulduğu gezegenler, dünya büyüklüğünde ve yaşam ihtimali barındırıyor. Kepler'in taradığı alanda binlerce yeni gezegen adayı var ancak bunlardan 10'unda yaşam ihtimali var.

Kepler araştırmacısı Mario Perez, basın toplantısında "Yalnız mıyız? Her ne kadar doğrulamaya ihtiyaç duysak da Kepler belki bugün bize dolaylı olarak söyledi, muhtemelen yalnız değiliz" dedi.

NASA'ya göre, keşfedilen gezegenlerin zemin sıcaklığı su bulunmasını destekleyebilir.

Perez, şöyle devam etti: "Bunların galaksideki frekanslarını anlamak, başka bir dünyayı doğrudan izleyecek şekilde NASA misyonlarının geleceğini şekillendirmesinde bilgi desteği sağlayacak."

Bilim insanları, Kepler'in toplamda 4 bin 34 gezegen adayı keşfettiğini ve bunlardan 2 bin 335'inin Samanyolu Galaksisi dışında olduğunu bildiriyor.

Adını Rönesans dönemi gökbilimcisi Johannes Kepler'den alan ünlü teleskop, 7 Mart 2009'dan bu yana uzayı gözlemliyor.

Ekim 2018'de yeni nesil James Webb Teleskobu devreye girecek. Yeni teleskobun, gökbilimcilere Kepler'in bulduğu gezegenleri daha ileri analiz yapma imkanı sunması bekleniyor.