Define dedektörü kiralamak, tek seferlik de olsa define avına çıkacak olan kişilerin bir define dedektörü elde etmek için yaygın olarak kullandığı bir yol haline gelmiştir. Ancak define aramak, sadece dedektörü alıp arazi aramaktan ibaret değildir. Bu sürecin aslında en zor kısımlarından biri, define dedektörü kiralama kısmıdır. Çünkü yapılacak olan tarama için en iyi define dedektörleri arasında doğru bir dedektör seçimi yapmak da bu sürecin önemli bir parçasıdır.

                Define dedektörü seçme aşamasında dedektörün denenmesi oldukça önemlidir. Çünkü bazı dedektör firmaları dedektör adı altında işe yaramaz cihazlar satmaktadır. Bu sebeple insanların dedektör aldıktan sonra araziye çıkıp aldıkları dedektörün hiçbir işe yaramadığını gördüğünde dedektörlere karşı olan inancı azalmaktadır. Bunun önüne geçmek için güvenilir bir dedektör firması ile anlaşmak gerekmektedir.

                İyi dedektör seçme yolunda başvurulan dedektör firmalarından her zaman en iyi define dedektörü çeşitleri hakkında bilgi alınmalıdır. Böylece define avına çıkacak olan kişiler doğru cihazı seçme konusunda daha az zorlanacaktır. Dedektör firması ile iletişime geçip bu firmanın yetkili ekibi ile görüşen kişiler hem çıkacağı define avı için uygun cihazı kolayca bulabilecek hem de kafasına takılan soruları sorarak daha net bir şekilde karar alacaktır.

                Define dedektörlerinin bu kadar çok çeşit, marka ve modeli olması elbet define avcılarını seçim konusunda zora düşürmektedir. Durum bu olunca ucuz define dedektörleri, define avcılarının genellikle ilk planda tercih ettiği dedektör çeşidi olmaktadır. Ancak en iyi define dedektörünü seçmek isteyen kişiler bu yola başvurmak yerine dedektörlerin özelliklerine dikkat etmelidir. Define dedektörü fiyatları konusunu merkeze almayan ancak yine de dedektör alacağı firmanın sitesinden dedektör özellikleri ve fiyatlarını karşılaştırarak ilerleyen kişiler, bu seçim sürecinin sonunda en iyi define dedektörünü bulabilecektir.

                En iyi define dedektörünü seçebilme konusunda tam anlamıyla karar alamayan ve kafasında karışıklık olan müşterilerin firma ekibinden yardım alması mantıklı bir karar olacaktır. Bu yolda oluşan kararsızlık ve kafa karışıklıklarının çözülmesi için reisdedektor.com üzerinden firma ekibi ile iletişime geçilmesi, bütün müşterilerin faydasına olacaktır.