Alkol kanı sulandırır mı sorusu alkol kullananlar için akla takılan bir sorudur. Alkolün pek çok zararı bulunur. Bunlardan belki de en önemlilerinden birisi alkolün kanı sulandırması olabilir. Yapılan çalışmalar alkolün kanı sulandırdığı hakkındaki görüşleri kanıtlayacak bir veri ortaya koyamamakla birlikte alkolün toksin bir madde olduğu ve kullanımında herhangi bir alt sınır olmadığı unutulmamalıdır.

Yani alkol kullanımı kanı sulandırmadığı gibi aynı zamanda damar sertliği ve damar daralması gibi ciddi semptomların oluşmasına yol açabilir. Kanı sulandırdığı gerekçesiyle alkol almak kadar halk arasında dolaşan asılsız bilgilere inanıp o bilgileri uygulamak da yanlıştır. alkol kanı sulandırır mı ve benzer konular hakkında detaylı ve anlaşılır bilgi almak için Online Eczacı adresini ziyaret edebilirsiniz.

Alkol Çeşitleri

Alkol tek bir çeşit değildir. Tüm alkol çeşitlerinin birbirinden farklı etkileri ve etkilediği semptomlar olmakla beraber ortak payda da birleştikleri etki ve semptomları da vardır. Bunlar genel olarak insan sağlığına zarar veren etkilerdir. Peki alkol kanı sulandırır mı Alkol kanı sulandırmadığı gibi; rakı, votka, cin, viski gibi alkollü içecekler kullanılan tıbbi ilaçlara ilaveten ya da birlikte alındığında karaciğerde bu ilaçların parçalanmasını engelleyerek damar tıkanıklığına sebep olabilirler. Bu konu hakkına Online Eczacı sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kanın pıhtılaşması için verilen ilaçlarla beraber alınması ise kanın pıhtılaşma oranını arttırma eğilimini yükseltir ve başka bir risk faktörü doğurur. Tüm bu ve benzeri risk faktörlerinden uzak durmak en doğru olandır. Bunu yapmak içinde kulaktan dolma bilgilerden uzak durmalı ve alanında uzman mecralardan bilgi ve yardım almak gerekir.  Bu gibi konularda bilgi almak için Online Eczacı adresini inceleyebilirsiniz.

Kaynak: https://onlineczaci.com/alkol-kani-inceltir-mi/