11. Birce Akalay



Birce Akalay, 1984 İstanbul doğumlu. Gişede çok başarılı olmayan üç sinema filminin ardından televizyon ekranlarına bomba gibi düşmeye karar verdi ve 2010'da Yer Gök Aşk'ın kadrosuna katıldı. Sonra primetime saatlerini kapatan iki tv dizisi daha geldi; 2014'te Küçük Ağa, 2015'te de Evli ve Öfkeli.

10. Aslı Tandoğan



Kabadayı ve Kapalıçarşı güzel oyuncunun ilk büyük televizyon yapımları olabilir. Ama biz onu konuk oyuncu olarak geldiği Behzat Ç ile tanıdık, sevdik. Hani Hayalet'in abayı yaktığı bir Ilgın gazeteci vardı ya, işte o: Aslı Tandoğan!1979 Ankara doğumlu Aslı Tandoğan, bu yılı Şahin Irmak ve Ersan Utku Ölmez'le başrollerini paylaştığı Git Başımdan ile kapattı.

9. Nurgül Yeşilçay



1976 Afyon doğumlu Nurgül Yeşilçay'ın işlerine İkinci Bahar, Şellale, Asmalı Konak, Eğreti Gelin, Yaşamın Kıyısında ve Pek Yakında'yı sıralayabiliriz. 2014'ü iki sinema filmi, iki de televizyon dizisi ile kapatan Nurgül Yeşilçay, 2015'te biraz tatil yaptı: Türk yapımı animasyon Köstebekgiller: Perili Orman'da Köstepem'e sesi ile hayat verdi.

8. Hazal Kaya



Aşk-ı Memnu'daki Nihal performansıyla 2008-2010 yılları arası gündemden düşmeyen Hazal Kaya, 1990 Gaziantep doğumlu. Aşk-ı Memnu'dan sonra Çalgı Çengi, Behzat Ç, Adını Feriha Koydum gibi başarılı yapımlarla TV ekranlarından ayrılmayan Hazal Kaya'nın son icraatı Maral: En Güzel Hikayem oldu. Genç yıldızı 2016 yılında, Onur Ünlü'nün Romeo ve Juliet'i İstanbul'a uyarladığı film Kırık Kalpler Bankası'nda, Haluk Bilginer ve Serkan Keskin ile birlikte izleyeceğiz...

7. Öykü Karayel



Kuzey Güney'i bu listeyi buraya kadar takip edenlerin yarısı Kıvanç Tatlıtuğ için izliyordu, burası bir gerçek. Diğer yarısı da galiba bu kadın için izliyordu: dizinin biricik Cemre'si, Öykü Karayel! 1990 İstanbul doğumlu genç ve buğulu bakışlı yıldız, 2011-2013 arasını Kuzey Güney ile komple kapattı. 2015'te ise bir Zeki Demirkubuz filmi Bulantı ile beyazperdeye adımını attı.

6. Berrak Tüzünataç



1984'te Yalova'da doğan aktris Organize İşler'di, Elveda Rumeli'ydi derken Ezel'deki Bade rolüyle golü attı. Türkiye'deki bütün güzel kadın oyuncular gibi o da Muhteşem Yüzyıl'daki yerini aldı; sonra da uluslararası bir yapıma atladı: Christian Avart'ın yönettiği Nick Off Duty'nin çekimleri tamamlandı, filmi Şubat 2016'da izleyeceğiz! Başrollerde Berrak Tüzünataç ve ünlü Alman oyuncu Til Schweiger mevcut.

5. Mine Tugay



Mine Tugay, listemizin en kendine has güzellerinden...1978, Konya doğumlu başarılı oyuncu hangi yapımlarda mı vardı? Hangisinde yoktu ki! Aliye, Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü, Kapalı Çarşı, Behzat Ç... İsmini ve yüzünü iyice ezberlediğimiz yapımlar da elbette Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Medcezir. Mine Tugay, 2015 yılında Çilek Kokusu'ndaki Elçin rolüyle yeniden karşımıza çıktı.

4. Fahriye Evcen



1986 Almanya doğumlu Fahriye Evcen, ilk kez 2006 yılında Yaprak Dökümü'nde karşımıza çıktı. Sonra Yalancı Bahar'da da karşımıza çıktı. Bir ara Boğaziçi Üniversitesi'ne kapağı attı, sonra Çalıkuşu'nda tüm Türkiye'yi kendine aşık ederek voleyi vurdu.
Biz onu Kurt Seyit ve Şura'daki Mürvet rolü ile meşgul bilirken, o bir anda Burak Özçivit ile başrolleri paylaştığı Aşk Sana Benzer ile beyazperdedeki yerini aldı.

3. Beren Saat



1990 yılından önce doğmuş olan, 2000'lerin ortasında kanı kaynayan tüm erkek milleti bu kadına Hatırla Sevgili'deki Yasemin hallerinden beri aşık. Yalan yok. Tüm dünya aynı düşünüyor olmalı ki, arayıp taradığımız tüm uluslararası forumlarda Beren Saat'in ismini görmek mümkün. 2006-2008 yılları arası bizi ekrana kilitlediği Hatırla Sevgili'den itibaren her zaman en iyi yapımlarda oynayan 1984 Ankara doğumlu güzel aktris, 2015'in son çeyreğinde Kösem Sultan'a dönüştü ve listemizdeki yerini aldı.

2. Serenay Sarıkaya



İlk olarak Adanalı dizisinde Sofia olarak karşımıza çıkmıştı. Araya küçük bir rolle bir sinema filmi attı; Behzat Ç: Ankara Yanıyor. Sonra da Medcezir başladı. Başlayış o başlayış... 1991 Antalya doğumlu Serenay Sarıkaya, artık her yerde. Televizyon reklamlarında, dergi kapaklarında, dizi tekrarlarında...

1. Tuba Büyüküstün



1982 İstanbul doğumlu güzel yıldız, hayatımıza 2004 yılında Çemberimde Gül Oya'daki Zarife rolüyle girmişti. Sonrası sürekli başarılı yapımlar, sürekli adından 'ne güzel bi' kadın be abi...' diye söz ettirmelerle geçti. Tuba Büyüküstün'ü 2015 yılında Özcan Alper'in yönettiği Rüzgarın Hatıraları adlı sinema filminde izledik. 1 Şubat'ta da Iraklı yönetmen Hiner Saleem'in Paris'te çektiği Tight Dress adlı uluslararası yapımda, Helin rolünde izleyeceğiz! 

2015'i tatilde geçiren ancak ne bizim, ne de uluslararası forumların liste dışı bırakmaya gönlümüzün razı gelmediği güzel oyuncularımız da şu şekilde;

Bergüzar Korel



Meryem Uzerli




...ve elbette,
Farah Zeynep Abdullah