Özbay, polistarafından intihardan vazgeçirildi. Telefon dolandırıcısının kim olduğunun belirlenmesi ve yakalanması için polis çalışma başlattı.
YAŞADIKLARINI ANLATTI
Yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirine anlatan B.Ö., "Köyde ev alacaktım. Hayallerimi, çocuklarımın ailemin geleceğini çaldılar. Artık yaşamak istemiyorum. Bile bile dolandırıldım. Kendilerini banka çalışanı olarak tanıtan kadın çok iyi rol yapıyordu. Sürekli bankadan gelen mesajları ve şifrelerini kendisine ilettim. Meğerse her seferinde paramı çekiyorlarmış. Bu bana çok acı bir ders oldu. Psikolojik tedavi görmeye başladım, yaşamak istemiyorum. Çocuğunuzu öldürüyoruz deseler, kimseye inanmayın. Ben yandım başkaları yanmasın" dedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen B.Ö., "Aldığım ilaçlarla güçlükle ayakta durabiliyorum. Saflığımın, cahilliğimin kurbanı oldum. Ama bankanın hiç mi suçu yok? Benim bilgilerime nereden ulaştılar ne kadar param olduğunu nereden biliyorlar" dedi.
UZMAN GÖRÜŞÜ
Av. Nazlı Aydoğan Kaplan, bu ve benzeri birkaç olayı yakından takip ettiğini belirterek, "Siber dolandırıcılık suçlarından mağdur olan kişilerin, kendilerine ulaşan mesaj ve telefon kayıtlarını silmeksizin, Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvurarak, dolandırıcılığa karışan kişi ve olayın içeriğine göre banka hakkında, suç duyurusunda bulunmaları ve kişilerin tespitini istemeleri gerekmektedir" dedi.