Portekiz Macaristan maçı ile EURO 2016'da kiritk bir mücadele oynanacak. F Grubu'nda liderliğini 4 puanla sürdüren Macaristan, 2 puanla 3. sırada yer alan Portekiz'e karşı oynuyor. Portekiz bu karşılaşmayı kazanırsa puanını 5 yapıp grup lideri olarak çıkma şansını elde edebilir. Peki Portekiz Macaristan maçı bu akşam saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?
Portekiz ve Macaristan tarihlerinde 11. kez karşılaşacak. Portekiz öncesinde oynanan 10 maçta da yenilmedi. Macaristan, Portekiz ile oynadığı son üç maçta gol atamadı ve Macaristan'ın gol atamadığı 328 dakika içinde Portekiz 10 gol attı. 
İŞTE İLK 11'LER!
Macaristan: Kiraly, Lang, Juhasz, Guzmics, Korhut, Pinter, Elek, Lovrencsics, Gera, Dzsudzsak, Szalai
Portekiz: Rui Patricio, Pepe, Carvalho, Vieirinha, W. Carvalho, Andre Gomes, Moutinho, Joao Mario, Eliseu, Nani, Ronaldo
Portekiz ve Macaristan büyük turnuvalarda daha önce bir kez karşılaştı ve Portekiz Macaristan'ı 1966 Dünya Kupası'nda 3-1 yendi. O maç, turnuvanın gol kralı olan Eusebio'nun gol atamadığı tek maçtı. Portekiz son dokuz resmi maçta yenilmedi (7G 2B) ve kazandığı tüm maçlarda birer gol attı.

Portekiz Macaristan maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?
Portekiz Macaristan maçıbu akşam saat 19:00'da başlayacak. Mücadele TRT Spor ve Lig TV kanallarından canlı yayınlanacak.
Avusturya maçında, Cristiano Ronaldo büyük turnuvalarda normal sürede ilk kez penaltı kaçırdı (2006 Dünya Kupası'nda İran'a karşı penaltıdan gol atmıştı). Ronaldo, kulüp ve milli takım formasıyla attığı son beş penaltının dördünü kaçırdı. Cristiano Ronaldo büyük turnuvalarda Portekiz formasıyla 36 kez frikik kullandı ancak bunların hiçbiri gol olmadı. Macaristan, grup aşamalarının ilk kez oynandığı 1980'den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonaları'nda yer alıyor. Macaristan daha önce 1978, 1982 ve 1986 Dünya Kupaları'nda gruptan çıkmayı başaramamıştı. Portekiz daha önce altı kez Avrupa Şampiyonaları'nda gruplardan çıkmayı başardı.
Ronaldo'dan gazeteciye abartılı tepki 
Portekizli futbolcu, kendisine soru sormaya çalışan gazetecinin mikrofonunu elinden alıp göle fırlattı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) bugün Macaristan ile gruptaki son maçını oynayacak Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, kendisine soru sormaya çalışan bir gazeteciye abartılı tepki verdi. 
Macaristan maçı öncesinde kamp yaptıkları otelin önünde yürüyüşe çıkan Portekiz Milli Takımı'nda Ronaldo'ya yaklaşarak, "Bugünkü maça hazır mısın?" diye soru soran Portekizli gazeteci beklemediği bir tepki aldı. Gazetecinin mikrofonunu elinden alan Ronaldo, yandaki göle fırlatarak yürümeye devam etti. 
Televizyonlardaki görüntülerde Portekiz Milli Takımı'nın güvenlik görevlilerinin hemen olaya müdahale ederek gazetecilerin futbolculara yaklaşmasını önlediği gözlendi.
Portekiz basını, maç günü gazetecilerin milli futbolculara soru sormasının yasak olduğunu ancak Ronaldo'nun tepkisinin de abartılı olduğunu belirtti. 
Verilen bilgilerde ayrıca, söz konusu gazetecinin Portekiz'in Correio da Manha gazetesinde çalıştığı ve Ronaldo'nun, özel hayatıyla ilgili yaptığı haberlerden dolayı uzun zamandır bu medya kuruluşunu protesto ettiği bildirildi. Correio da Manha'dan gelen soruları yanıtlamadığı söylenen Ronaldo'nun, gazeteye karşı geçmişte açtığı davalar olduğu da hatırlatıldı.