Süper Lig'in 24. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kadıköy Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 1-0 kazandı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 54. dakikada Mostafa Mohamed kaydetti. 75. dakikada Ozan Tufan'ın golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu sonuçla Galatasaray 48 puana ulaştı ve averajla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe aynı puanla ikinci sırada yer aldı. Süper Lig'in bir sonraki haftasında Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise Karagümrük deplasmanına konuk olacak.

Galibiyet serisini 5 maça çıkardı

Galatasaray, derbiyi kazanarak ligdeki galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Sarı-kırmızılı takım, ligdeki son 5 maçında Yukatel Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'yi yenerek hanesine 15 puan yazdırdı.

Kadıköy'de son 4 maçta mağlubiyeti yok

Galatasaray, Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı son 4 maçta mağlubiyet yaşamadı. Sarı-kırmızılı takım, Kadıköy'de 2017-2018 sezonunda 0-0, 2018-2019 sezonunda 1-1 berabere kaldığı rakibini geçen sezon 3-1, bu sezon da 1-0 yendi.

Fenerbahçe yine derbi galibiyeti yaşayamadı

Galatasaray mücadelesi öncesinde ligin ilk yarısında 2 derbiye çıkan Fenerbahçe, birer beraberlik ve mağlubiyet yaşamıştı. Sarı-lacivertliler, bu sezon sahasında hem Beşiktaş'a hem de Galatasaray'a mağlup olurken, deplasmanda Galatasaray ile berabere kalmıştı.

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 1

Stat: Ülker Yer : Kadıköy

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Ozan Tufan, Sosa, Valencia (Dk. 63 Cisse), Mert Hakan Yandaş (Dk. 63 Mesut Özil), Osayi-Samuel, Samatta (Dk. 78 Sinan Gümüş)

Galatasaray: Muslera, Linnes (Dk. 82 Yedlin), Donk, Marcao, Sarrachi (Dk. 87 Emre Taşdemir), Taylan Antalyalı, Belhanda, Emre Kılınç (Dk. 87 Etebo), Arda Turan (Dk. 78 Babel), Onyekuru (Dk. 78 Kerem Aktürkoğlu), Mustafa Muhammed

Gol: Dk. 54 Mustafa Muhammed (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 17 Mert Hakan Yandaş, Dk. 90+9 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 28 Sarrachi, Dk. 81 Linnes (Galatasaray)