Beşiktaş Başkanı, “Bize göre Cüneyt Çakır derbi maçta adil bir yönetim ortaya koymamıştır. Sadece durumu idare etmiştir. Cüneyt Hoca’nın Avrupa’da yönetmiş olduğu karşılaşmalara bakın, bir de Türkiye’de yönettiği maçlara bakın” dedi.
BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, F.Bahçe’ye 2-0 kaybettikleri maçın hakemi Cüneyt Çakır’ı bir daha siyah beyazlı ekibin oynayacağı derbilerde görmek istemediğini söyledi.Beşiktaş Kulübü’nün yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena’da basın toplantısı düzenleyen Fikret Orman, Kadıköy’de Fenerbahçe’yle yaptıkları derbide hakem Cüneyt Çakır’ın verdiği kararlarla ilgili hazırlanan bir videoyu da basın mensuplarına izletti.
‘PEREIRA DA HATALARI TEYİT ETTİ’
FiKRET Orman, “Çakır gibi tecrübeli hakem, Avrupa’da bir maçı böyle yönettiği zaman bir daha görev alabilir miydi? Bunu gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. “Bu videoyu bence MHK ders olarak gösterilmelidir” diyen Orman, şunları kaydetti: ”Bir hakemin, bir maçın gidişatına nasıl etki ettiği ders olarak gösterilmesi lazım. Bunu F.Bahçe’nin hocası Pereira da ‘Beşiktaş’ın ilk maçında da Ersan’a verilmemişti, Beşiktaş ondan kazanmıştı’ deyip, esasında bu karşılaşmada yapılan hataları teyit etmiştir.Beşiktaş’ın, derbilerde Çakır’ın bu tarz hareketleriyle ilk kez karşı karşıya kalmadığını söyleyen Orman, “Beşiktaş, Çakır’la 11 derbiye çıktı. Bunların 7’sini mağlubiyetle, 3’ünü beraberlik ve sadece 1 maçı galibiyetle bitirebildi. Çakır bu maçlarda F.Bahçe’ye 14, G.Saray’a 17, Beşiktaş’a tam 30 sarı kart göstermiş. G.Saray’a hiç kırmızı kart göstermemiş” diye konuştu. 
‘NİYETİMİZ HAKEME BAĞLAMAK DEĞİL’
“ÇAKIR adil bir yönetim ortaya koymamıştır” diyen Orman, Çakır’ın derbide oyunu durdurup, böldüğünü aktararak, “Durumu idare etti. İşin vahim tarafı, bunu birçok gazeteci maçtan önce yazdı ve senaryo tam anlamıyla hepinizin gözleri önünde ortaya geldi” ifadesini kullandı. 
Beşiktaş’ın F.Bahçe’yle ilk defa maç yapmadığını, ilk kez de yenilgi yaşamadığını anlatan Orman, şöyle devam etti: ”Niyetimiz, skoru hakeme bağlamak da değildir. Mesele Beşiktaş’ın karşı karşıya kaldığı haksız durumdur. Buna tahammül etme sınırımız kalmamıştır. Bunu nezaket kuralları içerisinde söylemeye çalışıyoruz ama MHK’nin acil olarak bu işlere el atması gerekir. Türkiye’de Çakır’dan başka derbileri yönetecek hakem mi yok? ‘Avrupa’da başarılı olmuş hakemi atadık, daha ne yapalım’ demek çözüm değildir.”
Başkaları suçu kendinde arasın
“BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasında oynanan derbide Aziz Yıldırım’a edilen küfürlerin örnek gösterdiğini hatırlatan Orman, “Ben buradan bunu kınıyorum. Ben bir Beşiktaş taraftarının, Fenerbahçe Başkanı’na küfür etmesini istemem. Bizim böyle bir yönlendirme içinde olmadığımızı ve olmayacağımızı bütün kamuoyu bilir. Kim olursa olsun, küfür edilmesini kınıyoruz. 
Ben de bir kulüp başkanıyım, bütün statlara maça gitmekteyim. Fenerbahçe derbisine de gittim. Orada olan bütün centilmen taraftarlara da teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarıma hiçbir küfür edilmemiştir. Gayet iyi ağırlandık. Bize yapılmıyorsa, başkalarının da biraz suçu kendinde aramaları lazım. 
Lefter de Metin Oktay da Türk sporu için önemli insanlar. 
Vodafone Arena açıldığında onları da anacağımız şeyleri yapacağız” dedi.
Konyalı hakem değişmeli
ORMAN, Türkiye Kupası’ndaki Torku Konya maçına Konyalı hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun atanmasına tepki gösterdi. Orman, “Daha evvel TFF’nin, Konya-Kartal maçı öncesi atamasını geri aldığı hakemi tekrar bu maça atanması, şaibe oluşturur pozisyona getirmiştir. Hakemin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 
MHK Başkanı Müftüoğlu ise 
“Hakem Ankara doğumlu. Babası Konya doğumlu. Hakem hiç Konya’da yaşamadı” diye konuştu.
O raporu yazmaya cesaret edemedi
“Medipol Başakşehir maçında gelmiş sana hakaret edilmiş, gözlemci raporu yazmış, sen onu raporuna yazmaya cesaret edemiyorsun. O hakemi gidiyoruz, F.Bahçe-Beşiktaş derbisine veriyoruz. Biz şimdi ne diyeceğiz!”
BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, “Cüneyt Çakır’ın kendisine edilen hakaretleri raporuna yazma cesareti göstermediğini söyledi. Orman, Çakır eleştirilerine şöyle devam etti... - Başakşehir maçında Fenerbahçe Başkanı’nın soyunma odalarına inip de Cüneyt Çakır’a etmiş olduğu laflar en azından bizim bildiğimiz şeyler.
 ‘UYSAL KOYUN DEĞİLİZ’
- Şimdi orada gelmiş sana hakaret edilmiş, sen onu raporuna yazmaya cesaret edemiyorsun. Gözlemci bunu raporuna yazmış. Şimdi o hakemi gidiyoruz, F.Bahçe maçına veriyoruz. Fenerbahçe maçına çıkınca biz şimdi ne diyeceğiz.- Bizim bir eğitimimiz ve göreneklerimiz var, buna göre hareket ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un bir şiiri var, ‘Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?’ şeklinde...
Yöneticiye yakışmıyor
FİKRET Orman, F.Bahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun derbi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti: 
“Bakın arkadaşlar çok ayıp şeyler bunlar. İlhan da bizim tanıdığımız bir spor adamı. Fenerbahçe için de hapse girmiş bir arkadaş. Bir defa değil, iki defa değil... Bunları ben yönecilerime asla yaptırmam. Yakışmıyor.”