Volkan Arslan ; Fenerbahçe bir türlü istediği çıkışı yakalayamıyor!

Geçen akşam oynanan Antalyaspor - Başakşehir maçı ile 22. Haftayı geride bıraktık. Aslında bakarsak değişen de hiçbir şey olmadı.

Yine tartışılan Hakem ve VAR kararları artık her hafta bu yazmaktan konuşmaktan sıkılır hale geldik ama aynı hataları yapan Hakemler sıkılmadı maalesef.

Maçlara gelirsek, ligin dibide zirveside her geçen hafta daha çok kızışmaya başladı. Ligin ateş hattı Rize, Alanya, Kayseri, Erzurum ve Ankaragücü’nün direnişiyle birlikte Kasımpaşa, Bursa, Göztepe’nin düşüşü eklenince ligin dibi iyicene karıştı.

Aslında bakarsak lig şuan ikiye bölündü. Avrupa ve Şampiyonluk yarışı olan 7 takım geriside şuan küme düşmeme derdinde.

Beşiktaş çok zor olan Malatya deplasmanında 3 puan ile dönmeye bildi ve Fenerbahçe derbi öncesi moralli girmeyi bildi.

Fenerbahçe tam aksine bir türlü istediği çıkışı ve seriyi yakalayamıyor. Bu anlamda derbi her 2 taraf içinde çok önemli biri şampiyonluk adına yara almak istemiyor diğeri de tehlikeli bölgeden bir an önce kurtulup gelecek sezonun rahat bir şekilde planlarını yapmak istiyor.

Galatasaray rahat geçen Kasımpaşa maçıyla beraber Benfica maçı için yine moral depoladı ve lig yarışında Şampiyonluk hedefine devam ediyor.

Trabzon inişli çıkışlı sezonu devam ediyor, bir türlü istikrarı yakalayamıyor. Bu şekilde de Avrupa hedefi zor gözüküyor.

Başakşehir Antalya da takılmadı,3 puan ile dönmeye başardı ve puan farkını korumayı bildi.

Bir parantez Okan Buruk ve oyuncularına açmak istiyorum. Devre arasında yaptığı akıllı ve isabetli transferlerle birlikte inanılmaz bir çıkış yakaladılar. Son 5 maçta 13 puan toplayarak ligin dibinden uzaklaşmaya başladılar.

Bursaspor ve Göztepe’ye gelince bu sezon Avrupa hedefiyle yola çıkan iki takım küme düşme tehlikesiyle burun buruna geldi ve toparlanmazlarsa çok sıkıntı yaşayacaklarını söyleyebilirim. İki takımın kadro kalitesine bakarsak Göztepe daha avantajlı gözüküyor ama o küme düşme korkusuna girdikten sonra ne kalite kalır ne de soğukkanlılık. Onun için iki takım çok çabuk kendi içinde problemleri çözüp puanlar toplamaya başlaması lazım.