Spectre



Türü: Aksiyon, Macera
IMDb Puanı: 7.5
Yönetmen: Sam Mendes
Oyuncular: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux
Ülke: İngiltere, ABD
Film Özeti: Geçmişin tozlu sayfalarından kopup gelen bir mesaj, ajan Bond'u (Daniel Craig) önce Mexico City'ye, sonra Roma'ya götürür. Roma'da tehlikeli bir suçlunun dul eşi Lucia (Monica Bellucci) ile tanışır ve yine burada Spectre adında çok gizli ve tehlikeli örgütlenmeden haberdar olur.
Fakat Londra'da Bond'un ve M önderliğindeki MI6'in faaliyetleri tartışılır hale gelmiştir. Bond bu esnada Spectre'nin sırlarla dolu arka planını gün yüzüne çıkarabilmek için eski düşmanı Mr. White'ın kızı Madeleine (Lea Seydoux) ile temasa geçmeye çalışacaktır. Ve Spectre'nin merkezine yaklaştıkça, aradığı düşmanla arasında hiç bilmediği bir bağın varlığından da haberdar olacaktır.
24. James Bond filmi Spectre, Daniel Craig'in 4. James Bond filmi oldu.

Düşlerin Terzisi



Orijinal Adı: The Dressmaker
Türü: Dram
IMDb Puanı: 7.8
Yönetmen: Jocelyn Moorhouse
Oyuncular: Kate Winslet, Liam Hemsworth
Ülke: Avustralya
Film Özeti: Dungatar adında kırsal kesimdeki bir kasabada doğup büyüyen Myrtle 'Tilly' Dunnage (Kate Winslet), hakkındaki cinayet suçlamaları nedeniyle genç yaşta annesini ve doğduğu toprakları geride bırakmak zorunda kalmıştır. Çok uzun yıllar sonra hasta annesine bakmak için geri döndüğünde ise Tilly çok farklı bir insandır: Güzel giyinmeyi bilen, korkusuz, kendinden emin bir kadındır artık. Avrupa'nın moda başkentlerinde gördüğü eğitim sonunda çok iyi bir terzi olmuştur. Kısa süre içinde kasabanın kadınlarını tamamen baştan yaratır kıyafetleriyle. Ancak tek niyeti insanlara giyinmeyi öğretmek değil, ona iftira edenlerden de intikamını kendi bildiği şekilde almaktır.

Abluka



Türü: Dram
Yönetmen: Emin Alper
Oyuncular: Mehmet Özgür, Berkay Ateş
Film Özeti: 20 yıl hapis yattıktan sonra, Kadir şartlı tahliye olur. İstanbul büyük bir siyasal karmaşa içindedir, polis ise failleri yakalamak için önlemlerini her geçen gün arttırmaktadır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza, şartlı tahliye karşılığında Kadir’e bir iş bulmasında yardımcı olur. Kadir bir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlar. Çöplerde bomba yapım malzemeleri olup olmadığını araştırmakta, buna göre istihbarat bilgisi üretmektedir. Kadir, kardeşi Ahmet’i çalıştığı mahallelerden birinde bulur. Ahmet ise belediyede sokak köpeklerinin itlafından sorumlu birimde çalışmaktadır. Ahmet, Kadir’in yakın bir abi-kardeş ilişkisi kurmak için çabalarını karşılıksız bırakır. Ahmet’in mesafeli tutumu, Kadir’i çeşitli komplo teorileri üretmeye yöneltir.
Film, 2015 Venedik Film Festivali'nde ana yarışma bölümüne kalma başarısı gösterdi. Ayrıca 2015 Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü kazandı.

Gizli Dosya



Orijinal Adı: Truth
Türü: Biyografi, Dram
IMDb Puanı: 5.9
Yönetmen: James Vanderbilt
Oyuncular: Cate Blanchett, Robert Redford
Ülke: Avustralya, ABD
Film Özeti: 2004 yılı ABD başkanlık seçimleri yaklaşmaktadır. Daha önce Ebu Garib Hapishanesi'ndeki işkence skandalını ortaya çıkararak büyük sükse yapmış CBS haber bölümü yapımcısı Mary Mapes (Cate Blanchett) seçim öncesinde yine önemli bir haber yapmak istemektedir. Emekli bir asker tarafından kendilerine ulaştırılan belgeler çok ciddi bir iddia barındırmaktadır: İddiaya göre kongre üyesi George Bush'un oğlu George W. Bush'un 1968'de Vietnam'da savaşa gitmemesi için yüksek makamlardaki yetkililer usulsüzlük yapmıştır. Bu haber Amerika'da gündemi alt üst eder. Ancak haberde kullanılan belgelerin sahte olduğu iddiaları hem Mapes'i, hem de tecrübeli haber spikeri Dan Rather'ı (Robert Redford) çok zor durumda bırakacaktır.

Cin Kuyusu



Türü: Korku
Yönetmen: Murat Toktamışoğlu
Oyuncular: Sinem Sarızayim, Cemal Baykal
Film Özeti: Cin Kuyusu, çocukları olmayan bir ailenin son umudu olan köydeki büyücüye gitmeleriyle başlayan bir hikâye… Yolda trafik kazası ile tetiklenen bir lanetin sonucu yaşanan ızdırap ve korku dolu iki gün…

Sevimli Köpek Lotte



Orijinal Adı: Lotte from Gadgetville
Yönetmenler: Heiki Ernits, Janno Poldma
Ülke: Estonya, Letonya

Kariyer



Türü: Komedi
Yönetmen: Suat Ay
Oyuncular: Dost Elver, Sevil Uyar
Film Özeti: İsmail hayat da dikiş tutturamayan biridir, eşinden ayrıldıktan sonra son parasıyla İstanbul’dan Malatya’da bulunan arkadaşları Selim ve Tolga’nın yanına gider. Selim yalanlarla kariyer peşin de koşan, Tolga ise üniversite mezunu olmasına rağmen bir türlü iş bulamayan biridir. İsmail Malatya’ya geldikten sonra Selim’in verdiği gazla bu hayatta kariyerin en önemli şey olduğunu düşünür.