Sarıyer’in özelliklerini ön plana çıkarmak için kafa yoran Belediye Başkanı Şükrü Genç, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı’na ‘Martı’ heykeli yapacağını açıklamıştı. Genç, bu kez benzer bir çalışmayı da balıkçı teknesi ile yaptı. Hologram teknolojisiyle yapılan mini bir Sarıyer’i anlatan balıkçı teknesi hazırlanarak, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne konuldu.

HOLOGRAM TEKNOLOJİSİYLE YAPILDI

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde hologram teknolojisiyle yapılan balıkçı teknesi görenlerin hemen dikkatini çekiyor. Orijinal nesnelerin üç boyutlu lazer fotoğrafların olduğu teknede balıkçılar, ağları ve oltalarıyla görüntüleniyor. Tekne içinde, balıkçıların hareketli görüntüleri aslından ayırt edilmiyor. Kültür Merkezi girişine koyulan hologram çalışması estetik bir görüntü katarken Sarıyer’in de özelliklerinin teşhirine katkıda bulunuyor. Hologramfik teknede ‘Sarıyer’de yazıyor.




KAYMAKAM BİLGİN’E GÖSTERDİ

Bir etkinlik için Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne gelen Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’i karşılayan Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilk iş olarak hologram teknolojisiyle yapılan balıkçı teknesini göstermek oldu. “Size bir şey göstermek istiyorum” diyen Genç, hologramın yanına gelince “Nasıl olduğunu” sordu?  Kaymakam Bilgin, bir süre incelediği hologram hakkında bilgi aldı hem de beğenisini dile getirdi. Bu sırada İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve Halk Eğitimi Müdürü Özay Sert de hazır bulundu.


KAYNAK: SARIYER