İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önce bütçeyi açıkladı ardından 2017 vaatlerini anlattı. Topbaş, Sarıyer’e metro yapılacağını söyleyerek önce sevindirdi ancak cümlenin içindeki “Gelecekte” kelimesiyle zaman konusunda belirsizlik oluşturması üzdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı konsolide bütçesi 42 milyar lira, kendi bütçesi de 18,5 milyar lira olarak açıklandı. Bütçenin yaklaşık yüzde 46’sı ulaşıma ayrıldı. 223 oyun kullanıldığı bütçe oylamasında, 159 kabul, 64 red oyu verildi.

Bütçe görüşmeleri sırasında meclis üyelerine seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş, 2017 yılı vaatlerini anlattı. Kabataş Transfer Merkezi’nin metro ve deniz ulaşımını birbirine entegre eden bir yatırım olduğunu ileri süren Kadir Topbaş, Sarıyerlilere de müjde adı altında vaatte bulundu.



SARIYER’E METRO GELECEK AMA…

“Gelecekte Sarıyer’den Karaköy’e yapılması planlanan hat ile şu anda yapımı devam eden Beşiktaş üzerinden Kabataş’a gidecek Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu, Karaköy’e kadar uzanacak, Şişhane’nin altına kadar gelecek. Çok önemsediğimiz Üsküdar-Kabataş Yaya yolu denizin altından geçecek. İhale aşamasına geldi” dedi. 2 kilometrelik geçitte yürüyen bantlar olacağını ve bisikletle de geçilebileceğini aktaran Topbaş, Beşiktaş’tan Sarıyer’e ve Üsküdar’dan Beykoz’a da sahilin altından giden metro yapacaklarını belirtti.

Haberi ilk duyduğunda sevinen Sarıyerliler, cümlenin içinde geçen “Gelecek” kelimesi zaman konusunda belirsizlik oluşturdu. Önce sevindiren bu açıklama detaylıca düşünen vatandaşları üzdü.

KAYNAK:SARIYER