Bebeklerin yaşadığı en büyük sıkıntı özellikle bezlenme sebebiyle meydana gelen pişiklerdir. Sadece kalça ve bacak bölgesinde değil aynı zamanda koltuk altlarında, göbek kıvrımlarında ve boyun bölgesinde de zaman zaman pişikler ortaya çıkabilmektedir. Bunun en büyük sebebi bebeklerin ciltlerinin son derece hassas ve yumuşak olmasıdır. Ayrıca bezlenme, sürekli olarak idrar kaçırma, çeşitli rahatsızlıklar, enfeksiyonlar da bebeklerde pişiği artırıcı unsurlardır. Bu gibi durumlarda oldukça narin olan bebek ciltleri hemen reaksiyona girerek pişik oluşturmaktadır. Ayrıca iklimsel değişimler, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda pişiği ve ciltteki hassasiyeti tetikleyen unsurlardır. Pişikle karşılaşıldığında en çok kullanılan kremler arasında yer alan Sudocrem İrlanda merkezli olarak çok uzun yıllardır üretilmekte olan bir pişik kremidir. İçeriğinde yüzde % 15.25 çinko oksit bulunan krem Benzil Phenil Methanol ile birlikte Benzil Benzoat ve Benzil Sinnamat unsurlarıyla saf sudan oluşturulmaktadır. Nonsteroid olan krem  kortizon içermemektedir.

Sudocrem Özellikleri ve Kullanım Alanları

• İçeriğindeki etken maddeler sebebiyle bütün bebek ciltlerine uyumludur.
• Bebeklerde meydana gelen pişikler için kullanılan Sudocrem aynı zamanda bir bebek bakım kremidir.
• Kremin içindeki özel formül sayesinde su itici bir taban oluşturarak cilt üstünde meydana gelecek olan bakteri ve diğer unsurları uzak tutmaktadır.
• Hassasiyeti artmış ve çeşitli şekillerde tahriş olmuş ciltlerde kullanılabilmektedir.
• Var olan pişikleri iyileştirdiği gibi koruyucu bir tampon oluşturarak daha sonra meydana gelecek olan pişikler için de önleyici özellik taşımaktadır.
• Cildi son derece yumuşak attığı için sadece bebeklerde değil yetişkinlerde de cilt bakım kremi olarak kullanılabilir.
• Cilt üstüne meydana gelen bütün tahrişlerde kullanılan Sudocrem aynı zamanda güneş yanıklarında da kullanılabilir.
• Etken maddesinin iyileştirici özelliği sebebiyle küçük olan sıyrıklar ve tahrişlerde de kullanılabilir ancak derin yaralarda kullanılmaması tavsiye edilmektedir.
• Bazı ergenlik çağındaki kişilerde meydana gelen sivilceler için de kullanıldığı söylenmektedir. Ancak bu konuda henüz kanıtlanmış bir durum olmamakla birlikte sivilce artırmadığından dolayı akne tedavisinde de kullanılabilir.

Sudocrem Kullanım Şekli

Pişik tedavisinde bebeklerde kullanılan Sudocrem uygulanmadan önce mutlaka bebeğin altının tam olarak temiz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü pişiklerin en büyük sebebi oldukça nemli olan ve kapalı bulunan cilttir. Bir miktar alınan Sudocrem parmak ucuyla masaj yapılarak pişikli bölgeye uygulanır. Bu süreçte ellerin kuru olması da oldukça önemlidir. Böylece hassaslaşmış olan cilt üstünde ince bir film tabaka oluşturulur. Cilt üstünde kesinlikle görünmeyecek şekilde masajla yedirilip uygulanır.