Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde, zincir marketlerden biri olan Onur Market’in kasap reyonunda satılan bir köfte ürününde uygunsuzluk tespit edildi. Denetim sonuçlarına göre kırmızı et olarak satışa sunulan üründe kanatlı eti ve taşlık bulunduğu açıklandı.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİ GÜNCELLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 17 Şubat 2026 tarihinde yayımlanan güncel listede toplam 55 işletme yer aldı.

Denetimlerde sucuk, kavurma, bal ve zeytinyağı gibi temel tüketim ürünlerinde de içerik uygunsuzlukları tespit edildi.

KÖFTEDE KANATLI ETİ VE TAŞLIK TESPİTİ

Listede yer alan bulgulara göre, Onur Market’in kasap reyonunda satılan kırmızı et köftede kanatlı eti ve taşlık bulunduğu belirlendi.

Ürünün içerik bilgisinin tüketiciye sunulan bilgilerle uyuşmadığı ifade edildi.

SUCUK VE KAVURMADA DA HİLE TESPİT EDİLDİ

Denetimler kapsamında bazı sucuk ürünlerinde mekanik ayrılmış kanatlı eti ve gıda boyası kullanıldığı bildirildi.

Ayrıca kavurma ürünlerinde sakatat kullanımına rastlandığı açıklandı. Bakanlık, tüketiciyi yanıltan ürünlerin düzenli olarak kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

ONUR MARKET’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Onur Market yetkilileri, uygunsuzluğun şirketin merkezi üretim tesislerinden kaynaklanmadığını açıkladı.

Açıklamada, ürünün İstanbul’daki Eyüpsultan şubesinde kasap reyonunda hazırlandığı ve ilgili personel hakkında işlem başlatıldığı belirtildi.

GIDA GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI YENİDEN GÜNDEMDE

Olayın ardından gıda güvenliği ve market denetimleri yeniden kamuoyunun gündemine geldi.

Uzmanlar, tüketicilerin ürün içeriklerini dikkatle incelemesi ve resmi denetim listelerini takip etmesinin önemine dikkat çekiyor.