Türk Sanat Müziğinin öncüsü Mustafa Keser, daima şarkılarıyla kişiliği ile ön planda oldu, asla magazin veya paparazzi haberlerinde yer almadı. Usta ismin oğlu Emrah Keser babasının bestelerinden oluşan ilk albümünü çıkardı. 

Emrah Keser’in bir solukta okuyacağınız röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz. 

Kaç yıldır müzik dünyasının içindesiniz?

Her günü müzikle geçen bir adamın oğlu olduğum için doğduğumdan beri müziğim içerisindeyim. Çok küçük yaşta keman çalmaya merakım oldu. Babam da bunu görünce kendi kemanını bana verdi ve o günden sonra o keman benim uzun yıllar en yakın arkadaşım oldu, daha sonra ise keyboard çalmaya başladım ve babamın orkestrasında uzun yıllar büyük bir keyifle ona hem vokalde hem keybordumla eşlik ettim.

Babanızla aynı sahneyi paylaşmaktan mutlu musunuz?

Babamla aynı sahneyi paylaşmak tabi ki büyük bir mutluluk benim için. Zaten söylediğim gibi uzun yıllar müzisyen olarak eşlik ettim babama.  3 senedir de solist olarak aynı sahneyi paylaşıyoruz, bu bir gerçek. Her ne kadar onun müzik bilgisine, kariyerine erişmem mümkün olmasa da benim için çok büyük bir gurur aynı sahneyi paylaşmak...

Yakın zamanda bir single çalışması düşünüyor musunuz?

Yakın zamanda böyle bir düşüncem yok fakat ilerde neler olur bilemem, single çalışması hiç düşünmüyorum. 

Şu an birincisini çıkartmak üzere olduğum ‘’Mustafa Keser besteleri’’ albümünün birincisi olacak. 10 şarkıdan oluşan bir albüm oldu . Diğer albümde de yine 10 tane Mustafa Keser bestesi olacak.  Bu şarkılar benim çocukluğumda dinlediğim şarkılardı, hayalim ise bu eserleri bir cover albüm yapıp günümüz anlayışıyla düşüncesiyle tekrar babamın okumasıydı. Fakat bir şekilde bu bana nasip oldu, inşallah insanlar dinlediğinde beğeneceklerini umuyorum şarkıların hepsi birbirinden farklı kaliteli güzel şarkılar...

İleride çocuklarınızın müzisyen olmasını sizinle beraber sahne almalarını ister misiniz? 

Müzisyen olmaları gerekmiyor ama bir enstrümanı iyi derecede çalmalarını çok isterim, gerçek anlamda müzikle uğraşan bir insan asla kötü bir insan olamaz.  Kendileri profesyonel olarak müzikle uğraşmak isterlerse buna karşı çıkmam, kendi seçimleridir özgür bırakırım bu konuda onları, çünkü babamda bize müzisyen olun diye asla baskı yapmadı. Her zaman her konuda destekçimiz oldu. Devamlı müziğin içinde olunca ister istemez zaten müziğe karşı bir heves oluyor içinizde.

Haftanın kaç günü nerede sahne alıyorsunuz?

Haftanın iki günü cuma ve cumartesi günleri Göktürk’te kendi yerimiz olan ‘’Mustafa Keser Sahnesi’’nde program yapıyorum. Konser çalışmalarına da hazırlanmaya başladım şimdiden. Allah yüzümü kara çıkartmaz umarım, çünkü soy ismime yakışır işler yapmam gerekiyor, bunun yeterince farkındayım ve üstümde bunun baskısını fazlasıyla hissediyorum. 

Günümüz söz ve müzikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sözlerle ilgili pek fazla bir şey söyleyemem, nadirde olsa güzel sözler var. Kötü söz demiyim ama anlatımı çok basit sözler olarak buluyorum şarkı sözlerini. Bana bir duygu katmıyor yazılan sözlerde. Genelde aynı anlatım diliyle yazılmış sözler olarak görüyorum bu benim görüşüm.

Müzisyen olmasaydınız ne olmak isterdiniz? Başka bir hayaliniz var mıydı?

Bu soruya biraz uç bir cevap vereceğim... Astronot olmak... Yaşadığımız dünyayı çıplak gözle tek bir karede görmeyi çok isterdim.  Sürekli belgesel izliyorum bunların çoğu uzayla ilgili belgeseller olduğu için, evrene biraz fazla kaptırıyorum kendimi galiba... Başka bir meslek seçseydim, el becerilerim aileden genetik bana da geçmiş olsa gerek ki 

Konservatuar eğitimi aldınız mı?

Konservatuar eğitimi almadım çünkü evde yürüyen bir müzik ansiklopedisi var. Bilmediğim öğrenmek istediğim birşey olduğu zaman babama sorarım oda en ince ayrıntısına kadar izah edip anlatır. Okullarda öğrenemeyeceğiniz tecrübeler var bunlar kitapta yazmıyor, babamdan görerek duyarak  çok şey öğrendim.

Babanız evde de ekranda görüldüğü gibi midir?

Bu soruyu bana arkadaşlarımda çok sorar, böyle bir adamın oğlu olmak nasıl bi duygu? Evde nasıl? Ekranda göründüğü gibimi? diye. Tabi ki çok şanslıyım böyle bir babaya sahip olduğum için. Babamın yaşayışını buralara ne zorluklarla geldiğini ve yaptığı işe ne kadar saygılı bir müzik adamı olduğunu bildiğim için ben babama hayran ve aşık bir insanım. Evde nasıl olduğuna gelince, herkes bütün gün evde şarkılar söylüyor diye biliyor ama ben babamın evde şarkı söylediğine hiç şahit olmadım henüz.

Albümünüz ne zaman piyasada olacak ve klipi hangi şarkı için düşünüyorsunuz?

Allah kısmet ederse nisan ayının sonu gibi albüm piyasada olacak, klip şarkımızda babamın herkesin en bildiği ve en sevdiği şarkısı olan ‘’tutku’’ şarkısı olacak.