Kemerburgaz Kent Ormanı  Gazi Koşusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki SPOR İSTANBUL, başta İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye'deki yol yarışları katılımcı sayılarını arttırabilmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında bir yol yarışı serisi olan; "Fun Run Series"i hayata geçirdi. Etkinliğin ismi 2018 yılında "İstanbul’u Koşuyorum" olarak değiştirildi.

"İstanbul’u Koşuyorum" yarışları ilk sezonunda (2016) 6 etap olarak; Başakşehir, Üsküdar, Pendik, Eyüp, Küçükçekmece ve Esenler'de, ikinci sezonunda (2017) 4 etap olarak; Üsküdar, Başakşehir, Pendik ve Küçükçekmece'de ve 2 Özel Etap olarak Beyoğlu ve Bebek'te; üçüncü sezonunda (2018) ise yine 4 etap olarak; Üsküdar, Bebek, Caddebostan ve Ataköy'de ve 1 Özel Etap olarak Beyoğlu'nda koşuldu.

Kemerburgaz Kent Ormanı sporculara özel bir koşuyla merhaba diyor! Bu yıl 11. düzenlenecek Gazi Koşusu ise ilk kez İstanbul'u Koşuyorum serisi koşucuları ile buluşuyor  Serinin ikinci özel etabı olacak Gazi Koşusu Kent Etabı’nda yerini almak için hemen kayıt ol  www.istanbulukosuyorum.istanbul


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz