Daha önce ruhsatı iptal edilmesine rağmen Galatasaray'ın Kemerburgaz'daki arazisinden ayrılmayan madencilik firması tahliye edildi. Maden şirketi, araziyi terk etmemiş ve süreç uzamıştı. Arazi, Milli Emlak tarafından boş olarak teslim alınacak ve spor tesisinin kuruluşu için gereken çalışmalara başlayabilmesi için Galatasaray'a devredilecek.

2 YILDA BİTİRİLECEK
Galatasaray’ın yeni tesislerinin yapılacağı Kemerburgaz'daki arazinin bir bölümü maden işletmesi ile çakışıyordu. Arazinin sarı-kırmızılı kulübe tahsis edilmesine karşın maden şirketi, araziyi terk etmemiş ve süreç uzamıştı. Tahliyeden sonra arazi, Milli Emlak tarafından boş olarak teslim alınacak ve spor tesisinin kuruluşu amacıyla gereken çalışmalara başlayabilmesi için Galatasaray'a devredilecek. Sarı-kırmızılı kulüp Kemerburgaz tesislerini 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyor. 

BAŞKAN CENGİZ NE DEMİŞTİ?
Başkan Mustafa Cengiz, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu:
“Burayı devlet bize tahsis etti. Karşılığında da Riva, Florya ve Mecidiyeköy alındı. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük camiası. Bir an evvel adaletin ve hukukun emrini yerine getirsinler. Devleti karşıya almak çok yanlıştır. Karar çıktığı anda pandemiye rağmen Kemerburgaz arazisini yapacağız. Büyükçekmece'de de bir arazimiz var. Onu da amatörlere yapacağız ya da tam tersi olacak. Uzun zamanda değil kısa bir zamanda bu olacak.”


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz