Eyüp İlçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerini hazırlama görevi Kemerburgaz Ragıp Kutmangil İlkokuluna verdi. Görev sonrası adeta bir gelin gibi Kemerburgaz'ı vatandaşlar süslemeye başladı. 

Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Gürkan Yılmaz basına verdiği demeçte 'Bizlerde Kemerburgazımızın Dernek, Oda ve STK ları olarak, Okul Müdürümüze bu programda Kemerburgaz halkı adına yanında olduğumuzu ve bizlere düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek için Müdürümüz ile toplantı yaptık. Programın daha güzel yapılabilmesi için istişare yapıp, fikir alışverişinde bulunduk. 23 Nisan günü tüm vatandaşlarımızdan evine Türk Bayrağımızı asarak destek olmalarını rica ediyoruz.' dedi

Muhtar'dan Esnafa Türk Bayrağı !
Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi muhtarı Gürkan Yılmaz '23 Nisan için Kemerburgaz Meydanını bu geç saatlere kadar Şanlı Türk Bayraklarımızla ve Atatürk posteriyle dolduran kardeşlerimize teşekkür ediyoruz' dedi. Gürkan Yılmaz Kemerburgaz esnafına tek tek türk bayrağı dağıttı.  

Meydandaki Atatürk Heykeli Yenilendi 
Mahalle sakinlerinden Ersoy Kendirci , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına hazırlık kapsamında ''Bu benim için onurdur'' diyerek Kemerburgaz Meydanında bulunan Atatürk Heykelini ekibi ile birlikte boyadı.