Kemerburgaz Tesisleri'nin tanıtımı ve Kasımpaşa buluşmalarının ilki gerçekleşti. Tesislerin yapımını hiçbir devlet desteği almadan işadamı Turgay Ciner’in üstlendi. Toplantıya medya ve futbolunun efsane olmuş bireylerinin katıldı.

Türk sporunun köklü kulüplerinden Kasımpaşa, medyanın önde gelen isimleri ile futbolunun efsane olmuş bireylerinin katıldığı toplantıda, Kemerburgaz Tesisleri’nin yeni halini tanıttı.Yapımını hiçbir devlet desteği almadan işadamı Turgay Ciner’in üstlendiği Avrupa’da bile eşine az rastlanan bu tesis, çim sahaları, 48 odadan oluşan ve beş yıldızılı bir otel odasını andıran yatakhaneleri, tedavi merkezleri, antrenman salonları ile bir sporcunun tüm gününü sıkılmadan geçireceği yok yok denebilecek mükemmellikte. Düzenlenen toplantıya; Ciner Holding Spor Danışmanı Mehmet Atalay, Kasampaşa 2’nci Başkanı Hasan Hilmi Öksüz, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kulüpler Birliği ve Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Digiturk Yönetim Kurulu Üyesi ve Lig TV Genel Müdürü Hilmi Gökçınar, Türkiye Futbol Adamları Derneği Genel Sekreteri Hüsamettin Çelik, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) eski Başkanlarından Ertuğrul Dilek, Hilmi Ok, Bülent Yavuz, Mustafa Çulcu, Yusuf Namoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Kemal Ulusu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, TSYD İstanbul Şubesi Başkanı Arif Kızılyalın, Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Başkanı Hakan Ünsal, Gazete, Televizyon ve Ajansların spor müdürleri ile üst düzey yöneticileri katıldı.

GÜMÜŞDAĞ: “18 KULÜBÜN BORCU 4 MİLYAR 200 MİLYON TL”
Kulüplerbirliği Vakfı ve Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ne yazık ki bugün 18 kulübümüzün borcu 4 milyar 200 milyon TL’yi bulmuştur. Bu meblağın 2 milyar 700 milyonu sadece bankalara olan borç. Görüldüğü işler bakıldığından daha kötü gitmekte. Biz TFF’nin onayı ile Süper Lig A.Ş’yi kurarken, adil yayın payı ve kulüplerin kazandığı paranın yükseltilmesi konusunda gerekli adımları attık. Mart’ta yapacağımız toplantıda, tekrar nereye geldik, nereye gidiyoruzu masaya yatıracağız. Anadolu kulüplerinin durumu pek parlak değil. Denk bütçe ile nasıl ayağa kalkar onun araştırması içindeyiz. Onlar da borç içinde yüzüyor. Mali disiplin şart. Elbette bir takım porjeler üretiyoruz. Amacımız sponsorları mutlu etmek. Bunun için de tüm çabamızı ortaya koyuyoruz.”

HAKEMLER BİR TÜRLÜ DÜZELMEDİ
Konuşmasında hakem hatalarını da gündeme getiren Gümüşdağ, “İlk yarı bittikten sonra hakemlerin performansını değerlendirdik. Ne yazık ki bir kötü gidiş içindeydiler. İkinci yarı başladı ve görüntü değişmedi. Bizler kabul edilebilir ve makul hataları olabileceğini biliyoruz. Ama malesef bu yönetim tarzı bizim düşüncemizin çok üstünde hataları doğuruyor” dedi.

ÖKSÜZ: “BU TESİS BİR GURUR ABİDESİDİR”
Kasımpaşa 2’nci Başkanı Hasan Hilmi Öksüz de kısa bir konuşma yaparak, “Bu tesiste herkesin payı var. Turgay Ciner’in yaptığı bu yatırım Kasımpaşa’ya yeni bir halka ekledi. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye ifadeler kullandı.

KEMAL ULUSU: “ALT YAPI BİTTİ FUTBOLUN SONU GELDİ”
TFF eski Başkanı Kemal Ulusu, konuşmasına alt yapının önemini vurgulayarak başladı, Ulusu, “Ne yazık ki bu konudaki yatırımlar yetersiz kaldı ve Türk futbolunun sonu geldi. 1980 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal’a verdiğim 4-5 sayfalık raporda bunları açık açık belirttim. Eminim Kasımpaşa yatırım yaptığı bu tesisten 3 yıl içinde alt yapıya verdiği destekten ötürü verim alacaktır. Çare ve kurtuluş alt yapıdadır” diye konuştu.

GÖKÇINAR: “TESİSİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRİM”
Eski Ankaraspor Başkanı, Digitürk Yönetim Kurulu üyesi ve Lig TV Genel Müdürü Hilmi Gökçınar, “Ben tesisin ne olduğunu iyi bilirim. Artık hataya yer yok. Param yok, görmedim, duymadım diyemeyiz. Kulüpler, medya, yayıncı kuruluş ve Türkiye Futbol Federasyonu olarak ortak akılda birleşilmeli ve ekonomi alanında güvenilen bir etki yaratılmalıdır. Artık futbol sektörü 90 dakikadan çıkmış ve büyük bir ekonomi alanına yayılmıştır. Parayı doğru kullanırsak bu yığının içinden kalkarız” dedi.

HİLMİ OK: “DOĞAN BABACAN’A KIZIP HAKEM OLDUM”
Türk hakemliğinin duayen isimlerinden Hilmi Ok da ses getirecek bir dizi açıklamalarda bulundu ve MHK’yi eleştirdi. Ok, “Hakemler namuslu insanlar. Ne yazık ki kabileyet ve zeka bu kadar. Futbol oynamayan hakemlik yapamaz. Kapasite bu kadar. Türk hakemlerinin gelişmesi lazım. Atamaları 1-2 kişi yaparsa hakemliğin geldiği nokta bu olur. 9 bölgenin isimleri biraraya gelir atamalar bu şekilde yapılırdı. Şimdi o devri bitirdiler. Görev başındaki MHK’dan rica ediyorum. Lütfen bizim gibi eski tüfeklerden yararlansınlar. Avrupa’dan gelen bir eğitimci bizim hakemlere ders veremez. Çünkü adam İngilizce konuşuyor, bizim çocuklar Türkçe anlıyor. Hata var ne yazık ki” dedi.Yıllar önce Şeref Stadı’nda yapılan bir maçın hakemi idi Doğan Babacan. Bir pozisyonda bizim kalecimizi attı ve bizide şampiyonluktan etti. Ona kızıp hakem olmuştum. Ama şimdi Doğan Babacan’a hak veriyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ÇALIMBAY: “BEN BİLE HAKEMLERİ ELEŞTİRİYORSAM”
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Kemerburgaz Tesisleri’nin mükemmelliğinden söz ederken, “Malesef, hakemler hakkında hemen hemen hiç konuşmayan ben bile kararlara isyan ediyorsam, hakem yönetimlerinin nereye geldiğini artık siz anlayın” dedi.