"Öncelikli Bireyler" için, ''Mucize Adımlar' adıyla tertiplenen program, Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başbakanlık Osmanlı Milli Arşiv Sitesi katkılarıyla yapıldı.
Program kapsamında sahne alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehteran Takımı'nın performansı ve 15 Temmuz Şehitleri için söyledikleri marş ile sahne performansları , salondakileri coşturdu.



Programa eşi Fatma Kılıç ile katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, engelli öğrencilerin sahnede sergiledikleri performans için tebrik etti. Herkesin birer engelli adayı olduğunu anımsatan Başkan Kılıç, "Önemli olan engeller değil, herkesin, toplumun engellilerimizin, hayata olumlu bakması. Hayata olumlu baktığımızda hiçbir engel bizi yapacaklarımızdan alıkoyamaz. Bunu çocuklarımızda görüyoruz. Biz de bu tür bireylerimizin hayata daha çabuk adapte olabilmesi adına çeşitli spor kursları düzenliyoruz. 15 Temmuz gecesi herkes gibi engellilerimiz de dik duruşlarıyla ülkemizin birlik ve beraberliği için çaba gösterdi" dedi.
Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç de devlet olarak her zaman engelli kardeşlerinin yanlarında olduklarını kaydetti. Devletin 'Özel Bireyler'in yaşam koşullarını kolaylaştıracak birçok adım attığına dikkati çeken Kaymakam Göç, "Ülkemiz büyüdükçe bu konularda Avrupalıların da önüne geçtik. Biz millet olarak dimdik duruyoruz. rkiye'nin önünün bugünlerden sonra dayanışmayla, aile ortamıyla daha da açılacağını düşünüyorum" diye konuştu.
"Bizlere el vermek, paradan daha değerli"
Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Kent Konseyi Başkanı Mesut İncesu ise kendilerine desteklerinden ötürü Başkan Fazlı Kılıç'a teşekkür etti. İncesu, engelliler meclisi olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatarak, 'Bir engelliye el uzattığınız zaman paradan daha önemli olduğunu zaten Allah Resulü bize buyurmuş. Bizlere destek verildiği zaman neleri başarabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.
Mucize Adımlar Coşturdu
Etkinlikte, Selahattin Korkmaz Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu, İstanbul Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu öğrencileri Hint Dansı ve Tango gösterisi yaparak, Ispanaklı Yumurta adlı müzikal sahneledi.



Söylediği şarkıyla beğeni toplayan Emre Can Tatlıcı, "Bu etkinliğe hazırlanmak için çok yoğun bir süreçten geçtik. Ama eğlenceli bir süreçti tabi. Hazırlandık ve sahneye çıktık. Tiyatro oyuncusu olduğum için sahnelere alışkınım. Sahne güzel bir şey." diye konuştu.
Programın sonunda sahne alan sanatçı Çılgın Sedat, engellilerle birlikte şarkılar söyleyerek katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Programın ardından Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık, Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Durali Gürağaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve Engelliler Meclis Başkanı Mesut İncesu ile otizmli bir öğrenci, engelli öğrencilerin çizdiği resimler ve el becerilerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı.