Zamanın geçmesiyle her alanda olduğu gibi modada da değişim durumu oluyor. İnsanlar giyeceklerini kendine yakıştırarak ve kendi tarzına göre satın almaktadırlar. Özellikle kadınların moda konusunda erkeklere göre daha hevesli oldukları ortadadır. Alışveriş yapmak onların doğasında var. Üzerlerine uygun bir sürü çeşit kıyafetle ilgileniyorlar. Bunlardan biri de kadın ceket.

Ceketler de kendi içlerinde çeşitlerine göre ayrılıyorlar. çeşitleri arasından bazılarını teker teker açıklayalım. Örneğin, Blazer ceket; bu giysinin aslı geleneksel İngiliz ısmarlama terziliğidir. Uzun kollu ve omuzlara oturan tarzdadır. Teoride bu resmi bir giysidir ve bugün hem kadınlar hem de erkekler tarafından giyilmektedir.

Bolero; bu kısa kadın ceket, hemen göğüs altında biter ve diğer dış giyim eşyasının üzerine giyilir. Bomber; 20.yüzyılın başlarında ilk olarak pilotlar tarafından giyilen naylon monttur. Bu, lastikli kemeri ile hafif bir fermuarlı monttur. Frak; bu ceket aslen erkekler tarafından giyiliyordu. Uyluğun ortasına girer ve önden düğmelidir. Parka; kalça uzunluğunda olan, kürklü kapüşonu bulunan dış giyim ürünüdür. Fermuar veya düğmelerle kapatılır. Panço; baş için bir boşluğun bulunduğu kare şeklinde bir dış giyim ürünüdür. Aslen Güney Amerika'da giyiliyordu.

Safari montu; pamuktan ya da daha hafif ancak sağlam kumaştan üretilen bir kalça üstü mont çeşididir. Genellikle bej veya gri tondadır. Kamp ceketi; kapüşonlu büyük düz cepli ve ahşap düğmeli bir paltodur. Trenç yani yağmurluk; hem kadın hem de erkek kullanıcıları için üretilen bir paltodur. Bu bahsettiğim kadın ceket çeşitlerinden bazılarıdır.

KADIN CEKET TÜRLERİ

Kadın ceket konusu diğer eşyalara göre daha çok ayrıntılı ve çok çeşitli bir alandır. Kadın eşyaları erkek eşyalarına göre daha gösterişli ve ayrıntılıdır. Ve erkek eşyalarına göre daha maliyetli ürünlerdir. Çünkü erkek eşyaları kadın eşyalarına göre daha sade ve yalın ürünlerdir.

Kadınlar günümüzde birçok kıyafet satın alarak bilindiği üzere en çok para harcayanlardır. Kısacası moda konusunda insanlar kendilerine yakıştırdıkları kıyafet ve aksesuarları tarz olarak benimserler. Ayrıca zaman ilerledikçe tarzlar ve değişen kıyafetler modayı etkilediği gibi kişiliklerimizi de etkilemektedir.

Ürünleri incelemek için tıklayın.