İmamoğlu'nun Gizli Otel Toplantısına Ait Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı: Koruma İki Valizle Otelden Ayrıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun 12 Ekim 2024 tarihinde Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirdiği karartılmış toplantıya ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Ortaya çıkan görüntülerde, İmamoğlu'nun koruma ekibinden Çağlar Türkmen’in toplantı sonrası elinde iki valizle otelden ayrıldığı anlar net şekilde kaydedildi. İddialara göre, valizlerde sinyal kesici jammer cihazları bulunuyordu.
Toplantı Öncesinde Güvenlik Kameraları Bantla Kapatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına göre, Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş’taki otelde, "örgüt yöneticisi" ve "para kasası" olarak adlandırılan Tuncay Yılmaz, Ertan Yıldız, Adem Soytekin, Fatih Keleş ve Hüseyin Köksal ile bir araya geldi. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, toplantı öncesinde İBB Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli güvenlik personeli Çağlar Türkmen, otelin iç güvenlik kameralarını siyah bantlarla kapatarak görüntü alınmasını engelledi.
Bu adımın, toplantının gizliliğini sağlamak ve herhangi bir kaydın dışarı sızmasını önlemek amacıyla atıldığı değerlendiriliyor. Güvenlik kamerası kayıtlarında, Türkmen’in bantla kameraları kapattığı ve ardından toplantı alanına giriş yaptığı anlar da tespit edildi.
Toplantı Sonrası İki Valizle Otelden Ayrıldı
Soruşturma dosyasına giren görüntülere göre, toplantı bittikten sonra Çağlar Türkmen’in elinde iki büyük valizle otelden ayrıldığı görüldü. Bu görüntüler üzerine valizlerin içeriği mercek altına alındı. Soruşturmaya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, valizlerde toplantı esnasında kullanılan ve dış ortamla iletişimi kesmeye yarayan jammer (sinyal kesici) cihazlarının bulunduğu öne sürüldü.
Jammer Cihazlarıyla Dinlemeler Önlenmiş Olabilir
İddialara göre, İmamoğlu'nun katıldığı toplantılarda, olası dinleme faaliyetlerini engellemek için bu tür yüksek teknolojili jammer cihazları kullanılıyordu. Cihazların, toplantı yapılan alanlarda cep telefonlarının, telsizlerin, gizli dinleme aygıtlarının ve internet bağlantılarının devre dışı bırakılmasını sağladığı bildirildi. Soruşturma belgelerinde, İmamoğlu’nun sadece İstanbul'daki toplantılarında değil, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde de koruma ekibi aracılığıyla bu jammer cihazlarının taşındığı bilgisine yer verildi.
Soruşturma Kapsamı Genişletiliyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu toplantıya katılan kişilerin ifadelerine başvururken, toplantının içeriği ve amacıyla ilgili kapsamlı bir inceleme yürütüyor. Örgütsel yapılanma iddiaları kapsamında, toplantıda alınan kararlar, para transferleri ve bağlantılı kişiler detaylı şekilde araştırılıyor. Soruşturmanın ilerleyen süreçlerinde yeni gözaltıların ve olası tutuklamaların da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.
Öte yandan, toplantıya katılan şüphelilerden bazılarının İBB kaynakları üzerinden yasadışı finansman sağladığı, kamu kaynaklarının usulsüz kullanıldığı iddiaları da dosyada yer alıyor. Başsavcılık, toplantı sırasında alınan güvenlik önlemleri ve kameraların kapatılması gibi hareketlerin, örgütsel bir yapının delili olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulunuyor.
İBB Cephesinden Sessizlik
İmamoğlu’nun avukatları ve İBB yetkilileri, gelişmelere ilişkin henüz kamuoyuna bir açıklama yapmadı. Ancak savunma makamlarının, söz konusu valizlerde "kişisel eşyalar" bulunduğu yönünde bir savunma hazırlığında olduğu kulislerde konuşuluyor.
Soruşturmanın seyrine göre ilerleyen günlerde yeni delillerin ortaya çıkması ve kamuoyunun İBB yönetimine ilişkin yeni iddialarla karşılaşması bekleniyor. İstanbul’daki siyasi atmosferi yakından ilgilendiren dosya, şehrin yerel yönetimi üzerinde de önemli etkiler yaratmış durumda.
Gelişmeler oldukça dosyaya yeni ayrıntılar eklenecek.