Yüz tanıma sistemleri mevcut durumda birçok kamu kurumu ve özel işletme tarafından kullanılmaktadır. Yüz tanıma sistemlerinin avantajları, bu sistemlerin her geçen gün daha da yaygın hale gelmesini sağlamaktadır. Şimdi bu avantajlara bakarak bu sistemlerin faydalarını ele alalım.

Gecikme Olmadan Kimlik Doğrulama

Yüz tanıma sistemlerinin avantajları arasında gecikme olmadan kimlik doğrulama seçeneği yer almaktadır. Birçok yüz tanıma cihazı, sadece saniyeler içinde eşleşme sağlayabilir. Böylece çalışanlar vakit kaybetmeden kısa sürede binaya ve tesise giriş yapabilirler.

Dış Ortamda Rahat Kullanım

Olumsuz hava koşullarına dayanıklı yapıları sayesinde yüz tanıma cihazları dış mekanlarda da kullanılabilir. Bu cihazlar -30°C ile 60°C arasında çalışma kapasitesine sahiptir. Bu da her ortamda ve her koşulda kimlik tanımlamaya yardımcı olur. Özel malzemeleri sayesine bu cihazlar yağmur, kar ve güneş gibi zorlu koşullarda hiçbir sorun yaşamadan çalışmaya devam eder.

Arttırılmış Tesis Güvenliği

Yüz tanıma sistemleri sayesinde tesisin ulaşılması en zor bölümlerinde bile yüksek güvenlik sağlanabilir. Sisteme tanımlanan kişilerin dışında kişilerin girmesi engellenir. Aynı zamanda yetkisiz ve izinsiz girişler ana sisteme bildirilerek alarm oluşturulabilir.

Hibrit Cihazlarla Etkin Tarama

Yüz tanıma sistemleri aynı zamanda parmak izi tanıma ve avuç içi tanıma sistemleriyle tek bir terminalde sunulabilir. Entegre yaklaşım sayesinde birden fazla Biyometrik doğrulama gerçekleştirmek mümkün olur. Ayrıca herhangi bir modülün arızalanması durumunda diğer modüllerle tarama işlemi devam edebilir.

Unutmayın, ZKTeco, pdks, yüz tanıma, x-ray, access kontrol, akıllı kilit gibi güvenlik sistemlerinde son teknoloji ürün ve çözüm sunan, dünyanın en büyük kuruluşlarındandır.